luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCine este Sfântul care a fost ”pedepsit” să trăiască 360 de ani?...

Cine este Sfântul care a fost ”pedepsit” să trăiască 360 de ani? E sărbătorit 3 februarie

Date:

Știri relevante

spot_img

Sfântul şi Dreptul Simeon este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 3 februarie. El ar fi trăit 360 de ani pentru că s-a îndoit de Legile lui Moise.

Dar în această zi este sărbătorită și Sfânta Proorocită Ana.

Cine este Sfântul care a fost ”pedepsit” să trăiască 360 de ani? E sărbătorit pe 3 februarie

Sfântul Simeon avea 77 de ani când a interpretat Nașterea lui Hristos. Dar el s-a îndoit de Legile lui Moise unde se specifica faptul că Hristos va fi născut de Fecioara Maria.

Astfel că a vrut să-l modifice. Dar nu a reușit. Iar atunci Dumnezeu i-a dat canon să mai trăiască 283 de ani, ca să vadă pe Cel născut din Fecioară.

Sfântul şi Dreptul Simeon este pomenit în calendarul creştin ortodox în ziua de 3 februarie.

Citește și: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, reprezentată la Simpozionul dedicat reformei liturghiei de tradiție bizantină, desfășurat la Universitatea din Viena

Era un om drept şi credincios, care aştepta, ca şi alţi evrei, venirea lui Mesia.

“Când, după porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului, se tălmăcea Legea lui Moise şi toate proorociile din limba evreiască în cea elinească, pentru care lucru erau aleşi oameni înţelepţi din Israel, şaptezeci la număr. Între aceştia era şi Sfântul Simeon, ca un înţelept şi iscusit întru dumnezeiasca Scriptură.

Atunci el, tălmăcind, scria cuvintele lui Isaiia proorocul şi, ajungând la cuvintele: Iată fecioara în pântece va zămisli şi va naşte fiu, s-a îndoit, zicând că nu este cu putinţă ca o fecioară, neştiind de bărbat, să poată naşte şi, luând cuţitul, a voit să radă cuvintele acelea.

Dar îngerul Domnului i s-a arătat şi i-a ţinut mâna, zicând: ‘Nu fi necredincios faţă de cele scrise, şi a căror împlinire singur o vei vedea. Pentru că nu vei gusta moartea până ce nu vei vedea pe Cel ce se va naşte din Curata Fecioară, Hristos Domnul'”. (Vieţile Sfinţilor)

Citește și: Trei posturi didactice universitare noi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Sfântul Simeon a crezut cele spuse de înger şi a aşteptat venirea lui Hristos în lume, ducând o viaţă dreaptă şi fără prihană, ferindu-se de tot răul şi rugându-se lui Dumnezeu să miluiască lumea, scrie Agerpres.

Când Maica Domnului, la patruzeci de zile după naştere, L-a adus pe Prunc la templul din Ierusalim să fie închinat Domnului, ca orice întâi născut de parte bărbătească, Dreptul Simeon a ieşit în întâmpinarea Pruncului, L-a luat în braţele sale şi a spus:

“Acum slobozeşte pe robul Tău, după cuvântul Tău, în pace. Că ochii mei văzură mântuirea Ta” (Luca 2; 29, 30).

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut