joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieAgriculturăCine sunt agricultorii români care vor primi 100 € la hectar? Trebuie...

Cine sunt agricultorii români care vor primi 100 € la hectar? Trebuie să ai cultură înființată în 2022

Date:

Știri relevante

spot_img

Agricultorii din sectorul vegetal vor primi un grant garantat de 100 de euro la hectar pentru culturile înființate în 2022. Guvernul a aprobat finanțarea.

Guvernul a aprobat acordarea unui grant direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, la culturile înfiinţate în toamna anului 2022, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.

Cine sunt agricultorii români care vor primi 100 € la hectar? Trebuie să ai cultură înființată în 2022

“Vreau să punctez şi un sprijin acordat astăzi, prin decizia Executivului, pentru sectorul vegetal.

Este vorba despre acordarea unui grant direct în vederea compensării parţiale a creşterii costurilor de producţie, recoltare, transport şi depozitare a recoltei agricole vegetale primare obţinute la culturile înfiinţate în toamna anului 2022 şi recoltate pe parcursul anului trecut.

Citește și: FOTO VIDEO Protest al transportatorilor și fermierilor la Alba Iulia. Cer eliminarea accizei pe motorină și stoparea importurilor din Ucraina

Grantul direct, din cadrul prezentei scheme, reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă, care constă în echivalentul în lei a 100 euro per hectar, ce se acordă unei întreprinderi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole pentru suprafeţe de teren arabil cultivate în toamna anului 2022 pentru un număr maxim de 162.640 de beneficiari.

Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 de euro, iar resursele financiare totale acordate acestei scheme de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii, bugetul total este aşadar de 1,2 miliarde lei, reprezentând echivalentul a 243,2 milioane de euro”, a precizat Mihai Constantin.

El a menţionat şi condiţiile de eligibilitate pentru acordarea plăţii.

“Condiţiile de eligibilitate sunt următoarele: depunerea unei cereri de plată pentru o suprafaţă determinată de minimum un hectar pentru una sau mai multe dintre culturile prevăzute într-o anexă a acestei ordonanţe.

Citește și: APIA a făcut anunțul! Fermierii nu mai au voie să incendieze terenurile sau vegetația uscată

De asemenea, beneficiarii trebuie să ateste că nu sunt în dificultate, adică nu sunt în lichidare sau în faliment la data depunerii cererii de solicitare a ajutorului de stat în baza evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului”, a mai spus Mihai Constantin.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut