vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCirculație blocată pe Transalpina, după ce stâncile căzute au ocupat ambele benzi...

Circulație blocată pe Transalpina, după ce stâncile căzute au ocupat ambele benzi de circulație

Date:

Știri relevante

spot_img

Circulația pe Transalpina, cunoscut oficial sub denumirea de drumul național 67C, a fost întreruptă vineri, 28 aprilie, după ce de pe versanți s-au prăbușit, pe carosabil, pietre, în apropierea lacului Tău Bistra din Alba. Nu este prima dată din această săptămână când traficul este sistat de alunecări de pietre pe Transalpina.

”În jurul orei 14:40, în urma căderilor de pietre de pe versant, DN 67 C (km 105 în zona Lacului Tău Bistra), a fost blocat pe ambele sensuri. În acest moment se intervine pentru degajarea drumului și reluarea traficului rutier de către administratorul drumului SDN Alba” au transmis reprezentanții instituției.

Se estimează reluarea circulației în circa două ore, dacă nu se mai produce altă alunecare de pietre. Este a doua oară când se întâmplă acest lucru, în doar câteva zile. Miercuri, o altă alunecare a blocat drumul până joi dimineață. Un utilaj cu care s-a încercat miercuri seara degajarea drumului a fost avariat de pietrele căzute de pe versant.

Transalpina – DN 67C, cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munții Parâng, Munții Cindrel, Munții Lotrului, Munții Șureanu, și face legătura între Oltenia și Transilvania. Șoseaua atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 metri.

„Regele drumurilor” se întinde pe o distanță de 137 de kilometri, din Gorj (orașul Novaci), prin județele Vâlcea și Sibiu, până în Alba (orașul Sebeș). Fiind un drum alpin, este închis pe toată perioada de iarnă între Stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului.

Transalpina poate fi considerat un obiectiv turistic în adevăratul sens al cuvântului, mai ales că în timpul parcurgerii șoselei se pot vedea Vârful Păpușa (2.136 m), Vârful Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vârful Urda (2.228 m), Vârful Micaia (2.170 m), Vârful Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu (urmând traseele ce pornesc din Obârșia Lotrului sau din zona Muntelui Mohoru), Mânăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra, Mânăstirea Oașa, Lacul Oașa, Lacul Tău, sau se pot vizita Stațiunile Rânca (Rânca Ski Resort) și Voineasa (Transalpina Ski Resort).”, conform Adevărul.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut