marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCOD GALBEN de caniculă în Alba și în alte județe din țară....

COD GALBEN de caniculă în Alba și în alte județe din țară. Ce temperaturi vor fi

Date:

Știri relevante

spot_img

Județul Alba se va afla sâmbătă sub Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, alături de alte zone din țară. Temperaturile maxime urmând să ajungă la 37 de grade Celsius.

„Valul de căldură se va extinde şi intensifica în toată ţara sâmbătă şi duminică, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi îndeosebi în zonele de câmpie şi podiş”, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

COD GALBEN de caniculă în Alba și în alte județe din țară

Valul de căldură se va extinde în toată țara. În Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul Crișanei, al Munteniei și Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: O mașină de zeci de mii de € căutată în Elveția, găsită în România. Șoferul plecase fără să o plătească

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 22 de grade.

În Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sudul Olteniei și al Munteniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…38 de grade, iar minimele se vor situa între 19 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Canoistul Cătălin Chirilă, campion mondial la kaiac-canoe! A câștigat medalia de aur la 500 de metri

Valul de căldură va persista în toată țara. În jumătatea estică a Transilvaniei, vestul și sudul Moldovei, în Dobrogea și în nordul Munteniei și al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Va fi caniculă în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 35 și 37 de grade. Minimele termice se vor încadra între 17 și 21 de grade.

Valul de căldură se va menţine în majoritatea zonelor ţării şi în zilele următoare, avertizează ANM.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut