sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieColegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia sărbătorește 104 ani de la...

Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia sărbătorește 104 ani de la înființare: “Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață”

Date:

Știri relevante

spot_img

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia marchează un moment deosebit în istoria sa, sărbătorind 104 ani de la înființare. Înființat în anul 1919 la Târgu-Mureș prin Înaltul Decret Regal nr. 3613, dat de Regele Ferdinand I, acest liceu militar a devenit un reper de excelență în pregătirea tinerilor.

“Non scolae sed vitae discimus” – “Nu învățam pentru școală, ci pentru viață”

Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia sărbătorește 104 ani de la înființare

“104 ani de la înființarea colegiului militar Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia aniversează 104 ani de la înființare. Instituția duce mai departe tradiţiile liceului militar înființat în anul 1919 la Târgu-Mureș. Cu o istorie de 104 ani, începută în „cuibul de șoimi de la Mureș”, colegiul militar a pregătit până în prezent peste 7.400 de absolvenţi, însumând 72 de promoții.

Citește și: Bărbat în vârstă de 53 de ani din Baia de Arieș, “mort” de beat la volan. Ce alcoolemie avea

Activitatea colegiului este sinonimă cu performanța, pregătirea elevilor fiind confirmată de rezultatele de excepție obținute la examenul de Bacalaureat și admitere în academiile categoriilor de forțe ale Armatei. Performanțele elevilor poziționează an de an colegiul printre cele mai bune instituții de învățământ liceal militar și civil din țară, instituţia fiind recompensată cu patru titluri de „Şcoală Europeană”.

Reușitele obținute până acum constituie temelia pe care se vor clădi noi realizări și împliniri. Le urăm la mulți ani tuturor celor care și-au împletit destinul cu cel al colegiului militar, sub ocrotirea spirituală a marelui voievod Mihai Viteazul: elevilor care își clădesc viitorul în prezentul școlii noastre, celor care privesc cu nostalgie și dor în trecut și caută în suflet și în gând, anii de liceu, dascălilor, care prin muncă, răbdare și devotamentul pentru nobila profesie, cresc și educă tinerele generaţii și tuturor celor care se implică zi de zi pentru buna desfășurare a activității instructiv-educative!

Citește și: FOTO Vernisaj la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia: Mihai Viteazul într-o gravură din anul 1630, exponatul lunii noiembrie

Vivat Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”! Repere istorice:

• Prin Înaltul Decret Regal nr. 3613, dat la Castelul Peleș de Regele Ferdinand I, la 23 septembrie 1919 s-a aprobat înființarea liceului militar la Târgu-Mureș;

• În martie 1920, instituţia a primit denumirea Liceul Militar „Mihai Viteazul”;

• La 1 septembrie 1940, în urma Dictatului de la Viena, liceul este strămutat temporar în garnizoana Timişoara. După doar 7 ani de activitate în Timişoara, din motive politice, liceul îşi încetează activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară;

• În anul 1975, liceul şi-a reluat activitatea în garnizoana Alba Iulia sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul”, devenind continuatorul tradiţiilor celui înfiinţat în anul 1919.

• În 10 aprilie 2014, prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3281/10.04.2014, Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” a obținut, titlul de „Colegiu Național”, schimbându-și denumirea în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”.”, au scris reprezentanții colegiului pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut