luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCompania care produce vinurile de Ciumbrud, achiziționată de unul dintre cei mai...

Compania care produce vinurile de Ciumbrud, achiziționată de unul dintre cei mai mari producători de vin din Polonia: „E o regiune cu tradiție”

Date:

Știri relevante

spot_img

Unul dintre cei mai mari producători de vin din Polonia deține acum controlul cramei din județul Alba.

JNT Group, unul dintre cei mai mari producători, importatori și distribuitori de vinuri din Polonia, a cumpărat pachetul majoritar de 70% din Domeniile Boieru. 

Compania care produce vinurile de Ciumbrud, achiziționată de unul dintre cei mai mari producători de vin din Polonia

Planul investitorului străin este să construiască o entitate viti-vinicolă puternică pe piața românească, dar și să dezvolte distribuția de vinuri românești atât în Polonia, cât și pe piețele internaționale.

Citește și: Polițiștii din Alba, alături de copii de 1 iunie. Cei mici se pot întâlni cu agenții în mai multe orașe din județ

“România este una dintre direcțiile noastre strategice de dezvoltare pe piețele internaționale. Este o regiune viticolă cu tradiții, puternică, cu oportunități enorme de dezvoltare, care nu a fost încă apreciată pe piețele mondiale. Este timpul să schimbăm asta.

Am investit în acest segment de piață deoarece credem cu tărie în potențialul vinurilor din Transilvania, datorită raportului calitate – preț excelent al acestora. Vrem să fim ambasadorul lor pe arena internațională”, a declarat Jakub Nowak, președintele JNT.

În februarie, JNT Group a semnat un acord condiționat pentru achiziționarea unui pachet majoritar la Domeniile Boieru, care deține 200 ha de podgorii în Ciumbrud și Sebeș și o unitate de producție de 2,9 milioane de litri de vinuri frizzante și spumante. 

Citește și: Arhiepiscopul Irineu a oficiat Taina Sfântului Botez în parohia Ocoale, protopopiatul Câmpeni

Acționarii Domeniile Boieru erau înainte Florin Dănoaie – 40%, Crisware Holdings – 40% și Entire Real Estate – 20% (firmă controlată de Călin și Alina Dobra).

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut