joi, aprilie 25, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateCriză majoră în sănătate! Bolnavii mor în timp ce așteaptă să fie...

Criză majoră în sănătate! Bolnavii mor în timp ce așteaptă să fie tratați. Spitalele, în colaps financiar

Date:

Știri relevante

spot_img

Criză majoră în sănătate! Bolnavii mor în timp ce așteaptă să fie tratați. Consecințele acestei situații sunt dramatice, cu unii bolnavi aflați pe liste de așteptare care ajung să moară înainte de a primi tratamentul necesar.

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a subliniat că bugetul instituției, care reprezintă 6% din PIB, este insuficient pentru a acoperi nevoile reale. Acesta spune că ar fi „necesar un procent de 12-14% din PIB” pentru a asigura o finanțare adecvată.

Criză majoră în sănătate! Bolnavii mor în timp ce așteaptă să fie tratați. Spitalele, în colaps financiar

Bugetul CNAS pentru acest an este de 62 de miliarde de lei, destinat atât sistemului public, cât și celui privat. Din acești bani, spitalele trebuie să suporte costurile salariilor personalului medical, facturile și tratamentele pacienților.

În contextul unei creșteri a cheltuielilor și a inflației, resursele actuale sunt insuficiente pentru a acoperi toate aceste necesități vitale, se plâng conducerile spitalelor.

Citește și: Care sunt categoriile de bolnavi care pot obține scutiri la taxe, impozite și la contribuția de sănătate? Condițiile

Problemele financiare afectează în special pacienții cu afecțiuni cardiace, hepatită și nevoi ortopedice, iar unitățile de primiri urgențe se confruntă și ele cu lipsa de fonduri, uneori trimițând pacienții să-și cumpere medicamentele necesare, subliniind amploarea crizei din sectorul sănătății din România

Criza adusă de lipsa fondurilor a tragică în cazul unei femei care a pierit la vârsta de 57 de ani din cauza unui anevrism cerebral. 

Femeia a stat doi ani pe lista de așteptare pentru intervenția chirurgicală necesară, dar, din păcate, anevrismul s-a rupt înainte de a putea fi tratat, iar viețile sale și ale altor pacienți au fost pierdute din cauza lipsei resurselor adecvate, potrivit știrileprotv.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut