luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportCugireanul Vasile Hârjoc nu se dezminte! La 71 de ani face turul...

Cugireanul Vasile Hârjoc nu se dezminte! La 71 de ani face turul Europei pe bicicletă: pedalează din București până în Suedia, Franța și Spania

Date:

Știri relevante

spot_img

Cugireanul Vasile Hârjoc nu se dezminte! La 71 de ani face turul Europei pe bicicletă: pedalează din București până în Suedia, Franța și Spania.

Vasile Hârjoc este campionul național la +65 ani la maraton și deține mai multe recorduri naționale ale categoriei sale de vârstă, printre ele, la maraton (3.13.37) și la semimaraton (1.28.39), ambele făcute în 2018. 

Cugireanul Vasile Hârjoc nu se dezminte! La 71 de ani face turul Europei pe bicicletă: pedalează din București până în Suedia, Franța și Spania

Atletul din Cugir și-a propus, la 71 de ani, să pedaleze din București până la Goteborg, Paris și Canfranc, ca mai apoi să facă cale întoarsă în România, unde închide traseul.

Hârjoc a luat startul turului astăzi, 1 iulie, și va parcurge pe bicicletă mii de kilometri prin toată Europa.

Vasile Hârjoc nu se dezminte: azi 1 iulie începe să pedaleze din Bucureşti pe traseul

– Paris: ţintă 26 iulie, de faţă la deschiderea Jocurilor Olimpice;

Citește și: Atletul cugirean, Vasile Hârjoc, campion în Polonia la „European Masters Athletics Championships Indoor 2024”, cu un nou record al României

– Göteborg, Suedia: ţintă – 18 august, start în proba de 10k la Campionatul Mondial Masters de Atletism, apoi probele de cros 6k pe 20 august şi semi-maraton pe 24 august;

– Canfranc, Spania: ţintă – 14 septembrie, start în proba de trail 34k, D+ 2000m, la Campionatul Mondial Masters de Alergare Montană;

– Bucureşti, închiderea buclei: ţintă – 13 octombrie, start în proba de maraton la Campionatul Mondial Masters.

Din mers şi un concurs de pregătire, Campionatul Naţional de Alergare Montană pe 7 iulie la Stâna de Vale, proba de trail 33k (cum altfel?!).

Cu speranţa că o să împărtăşim emoţia pozitivă a reîntâlnirii pe parcursul celor trei Campionate Mondiale care urmează îi doresc azi pedală bună (doar şi-a tras bicicletă nouă pentru turul ăsta!) şi vânt doar din spate.

Drum bun, Vasile”, a scris Valeriu Rosetnic pe Facebook.

Născut iarna (25 feb), în 1953, în comuna Cut, județul Alba, Vasile Hârjoc nu a făcut atletism. S-a luat de alergare târziu și cu cât înaintează mai mult în vârstă cu atât uimește mai mult prin rezultatele lui la maraton.

Citește și: Vremea se schimbă radical în Alba și mai multe județe din țară! Cod galben de ploi torențiale, vânt și vijelii

”Cut e o comună cu 618 case, datată de peste 700 de ani, până la 15 ani acolo am stat. Apoi, după clasa a 8-a am ajuns la Cugir, unde am făcut și fotbal la juniori, la Metalurgistul Cugir.

Asta până pe la 17 ani, când mi s-a spus că am tensiune și nu am mai fost lăsat să joc. Eu am continuat la alt club, la Alba Iulia, până la 19 ani, am ajuns până în Divizia C.

Apoi am făcut Școala Militară, unde nu am mai fost lăsat să joc fobal, și după, am lucrat ca militar la Uzina Mecanică Cugir”, ne-a povestit detalii despre ce sporturi a făcut la tinerețe ardeleanul.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut