Petrică Ganea, un român stabilit în Berg, Germania, a devenit cunoscut datorită realizării sale impresionante în agricultură. Ganea a reușit să cultive roșii de dimensiuni colosale, provenind de la soiurile românești “Gigant de Dâmbroca” și “Inimă de bou”.
Cum a reușit un român să cucerească inimile nemților cu roșiile românești?
Petrică Ganea a devenit cunoscut în Germania, după ce a publicat pe internet poze cu roșiile gigantice, din soiruri românești, pe care le cultivă în grădina case sale.
Petrică Ganea din Berg a cultivat roșii gigantice în grădina sa. După cum ne informează acesta, este vorba de soiurile de roșii românești “Gigant de Dâmbroca” și “Inimă de bou”, care au avut nevoie de 120 până la 130 de zile pentru a se coace, scrie schwaebische.de.
Petrică a declarat că plantele sale au fost tratate doar cu preventiv organic pentru a le proteja de bolile tipice.
În plus, Petrică Ganea le făcuse mai puternice cu o soluție de urzică, păpădie și alte plante. Românul, care locuiește de mulți ani în Germania, a sfârșit prin a se bucura de roșiile sale uriașe pur și simplu punându-le într-o salată cu puțin usturoi, sare și ulei pentru a le păstra gustul delicios, potrivit newsweek.ro.