luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCum afli secţia de votare la care ești arondat pentru alegerile locale...

Cum afli secţia de votare la care ești arondat pentru alegerile locale și europarlamentare 2024

Date:

Știri relevante

spot_img

Cum afli secţia de votare la care ești arondat pentru alegerile locale și europarlamentare 2024? Alegătorii pot vota la secția unde sunt arondați conform domiciliului sau reședinței.

Românii cu drept de vot sunt aşteptaţi duminică la urne să îşi aleagă reprezentanţii în Parlamentul European şi pe cei în administraţia locală. De regulă, veți fi inclus pe lista permanentă pe baza domiciliului, dar dacă v-ați înregistrat reședința la primărie, veți fi alocat unei secții conform adresei de reședință.

Cum afli secţia de votare la care ești arondat pentru alegerile locale și europarlamentare 2024

Sunt organizate aproape 19.000 de secţii în toată ţara. Astfel, vor fi aleşi pentru următorii patru ani primarul general al Capitalei, preşedinţii de consilii judeţene, membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, cei ai consiliilor judeţene, primarii localităţilor, primarii de sectoare ale Capitalei, precum şi membrii în consiliile locale ale fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Votarea începe duminică la ora 7:00 şi se încheie la ora 22:00. Având în vedere că pe 9 iunie au loc atât alegeri europarlamentare, cât şi locale, alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutinuri.

Citește și: România este în finala Campionatului European de Minifotbal 2024! Avem șase trofee europene

Alegătorii care nu știu unde trebuie să voteze pe data de 9 iunie pot afla secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul registrulelectoral.ro și completând datele solicitate: CNP, numele de familie și codul captcha.

După completarea corectă a datelor, site-ul va afișa numele și numărul secției de votare la care alegătorul este arondat, precum și adresa și harta unde este localizată secția.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut