miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCum poți primi gratuit un teren care valorează zeci de mii de...

Cum poți primi gratuit un teren care valorează zeci de mii de €. Condițiile de îndeplinit sunt simple

Date:

Știri relevante

spot_img

Statul îți poate oferi gratuit un teren de zeci de mii de euro pe care să îți faci casă. Asta, dacă îndeplinești o serie de condiții nu foarte constrângătoare.

Statul îți pune la dispoziție gratuit un teren de zeci de mii de euro pentru a-ți face casă dacă îndeplinești anumite condiții.

Cum poți primi gratuit un teren care valorează zeci de mii €

Guvernul a făcut modificări ale normelor la Legea 15/2003, astfel încât procedura de obținere a acestor terenuri să se simplifice.

Legea 15/2003 stabilește posibilitatea “atribuirii, la cerere, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani a unei suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală”.

Citește și: O persoană a decedat la căminul de vârstnici din Sântimbru. Poliția cercetează o presupusă crimă

Atribuirea terenului se face gratuit pe durata existenţei locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local, în ordinea de prioritate stabilită pe baza unor criterii.

În ce priveşte dimensiunile terenurilor, acestea depind de tipul localității în care se află. Mai precis, suprafeţele de teren care pot fi date tinerilor sunt:

– 150-300 de metri pătraţi – în municipii şi sectoarele municipiului Bucureşti;

– 250-400 de metri pătraţi – în oraşe;

– 250-1.000 de metri pătraţi – în comune şi sate.

Potrivit legii, pot cere un teren (o singură dată) pe care să-și construiască o locuinţă proprietate personală tinerii de până la 35 de ani, care îndeplinesc următoarele condiţii:

– au împlinit vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu deţin în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală.

În plus, în funcție de fiecare situație în parte, pe lângă cele amintite, consiliile locale pot stabili criterii suplimentare pentru atribuirea terenurilor.

Citește și: Sfârșit de săptămână plin de evenimente în Alba. Jandarmii asigură ordinea și siguranța pentru participanți

Cererea pentru atribuirea terenului trebuie depusă la consiliul local al comunei, oraşului ori municipiului (sector) în care solicitantul are domiciliul și trebuie să fie însoțită de mai multe documente, printre care și o copie de pe certificatul de naștere și una de pe actul de identitate.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut