joi, ianuarie 16, 2025
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleGastronomieCum se face ciocolata Dubai. Rețeta simplă prin care îți poți prepara...

Cum se face ciocolata Dubai. Rețeta simplă prin care îți poți prepara desertul favorit acasă

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

Cum se face ciocolata Dubai. Rețeta simplă prin care îți poți prepara desertul favorit acasă.

De mai multe luni, ciocolata Dubai a devenit un desert extrem de căutat pe glob, grație combinației unice de ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic. 

Cum se face ciocolata Dubai. Rețeta simplă prin care îți poți prepara desertul favorit acasă

Ciocolata Dubai a captat atenția internațională și a devenit virală pe rețelele sociale datorită combinației unice de arome. Unul dintre produsele emblematice ale firmei producătoare este un baton de ciocolată umplut cu kunafa, un desert tradițional arab.

Kunafa este făcut din aluat subțire, cunoscut sub numele de kataif, însiropat cu un sirop dulce pe bază de zahăr, numit attar, și, în funcție de regiune, poate include ingrediente precum brânză, fistic sau nuci.

Cea care a contribuit masiv la viralizarea acestor batoane de ciocolată este Maria Vehera, o influenceriță de pe TikTok, care a postat un videoclip în decembrie 2023, degustând ciocolatele de la Fix Dessert Chocolatier, inclusiv faimoasa Can’t Get Knafeh of It.

Ciocolata Dubai – rețeta

Rețeta originală de ciocolată Dubai este secretul celei care a produs-o pentru prima dată, însă o mulțime de persoane au postat pe internet video-uri cu propriile rețete adaptate.

Iată una dintre aceste rețete de ciocolată Dubai pe care o poți încerca acasă:

  • 300 g ciocolată de calitate (ciocolată neagră sau cu lapte, în funcție de preferințe)
  • 150 g kataif pentru stratul crocant din interior
  • 200 g cremă de fistic – poți cumpăra cremă de fistic din magazinele specializate sau o poți face acasă (fistic prăjit hidratat, pasat în blender și amestecat cu lapte condensat)
  • 50 g fistic măcinat – pentru decor și pentru a oferi o textură crocantă
  • 100 ml sirop – preparat din apă, zahăr și apă de trandafiri sau de portocal
  • 2 linguri de unt topit – pentru kataif

Opțional: aur comestibil sau ornamente pentru decor

Mod de preparare

Desfă aluatul kataif și amestecă-l bine cu untul topit. Pune-l într-o tavă și coace-l la 180°C până devine auriu și crocant, aproximativ 10 minute.

După ce s-a răcit, rupe bucăți mici pentru a-l adăuga în ciocolată ulterior. Dacă nu ai cumpărat crema de fistic din magazin, poți face una acasă: mixează fistic prăjit care a fost hidratat în prealabil și curățat bine de coji și combină-l cu lapte condensat pentru a obține o textură cremoasă.

Crema trebuie să fie fină și dulce. Topește ciocolata la bain-marie sau în cuptorul cu microunde, amestecând din când în când pentru a evita arderea.

Toarnă un strat subțire de ciocolată topită într-o formă de batoane de ciocolată și las-o să se întărească ușor. Adaugă un strat de kataifi crocant, apoi un strat generos de cremă de fistic deasupra.

Completează cu un alt strat de ciocolată topită pentru a acoperi complet umplutura.

Presară deasupra fistic măcinat pentru a adăuga un element crocant și un aspect plăcut. Poți folosi aur comestibil sau alte ornamente pentru un plus de eleganță. Lasă batoanele să se întărească complet în frigider.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE GOOGLE NEWS

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut