vineri, mai 16, 2025
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleGastronomieCum se prepară cele mai delicioase ouă umplute pentru masa Paște. Rețeta...

Cum se prepară cele mai delicioase ouă umplute pentru masa Paște. Rețeta de ouă umplute a lui chef Sorin Bontea

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

Cum se prepară cele mai delicioase ouă umplute pentru masa Paște. Rețeta de ouă umplute a lui chef Sorin Bontea.

Masa de Paște este un prilej de bucurie, iar ouăle umplute sunt unul dintre preparatele care nu pot lipsi. Chef Sorin Bontea, jurat la Masterchef, a împărtășit cu fanii săi trei rețete de ouă umplute, fiecare mai delicioasă decât cealaltă.

Cum se prepară cele mai delicioase ouă umplute pentru masa Paște. Rețeta de ouă umplute a lui chef Sorin Bontea

Masa de Paște este un prilej de bucurie, iar ouăle umplute sunt unul dintre preparatele care nu pot lipsi de pe niciună masă festiva. Chef Sorin Bontea, jurat la Masterchef, a împărtășit cu fanii săi de pe Instagram trei rețete de ouă umplute, fiecare mai delicioasă decât cealaltă.

Fiecare rețetă de ouă umplute este inspirată din gusturile copilăriei, dar adaptată perfect pentru gusturile moderne ale meselor de sărbători.

Indiferent de tipul de umplutură pe care îl alegi, procesul de preparare al ouălor umplute rămâne același, iar chef Sorin Bontea ne îndeamnă să urmăm câțiva pași simpli, potrivit știrileprotv.ro.

Citește și: FOTO Un cerb a fost „tras în chip” pe Transapuseana! A fost surprins în timp ce traversa drumul: „Au ieșit la plimbare”

Chef Bontea recomandă să adaugi sare și piper după gust și să experimentezi cu diverse ingrediente de sezon pentru a adăuga un plus de savoare. De asemenea, ouăle umplute sunt ideale ca aperitive și pot fi savurate de toată familia, de la cei mici până la cei mari, având un gust rafinat și ușor de preparat.

Aceste ouă umplute, inspirate de rețetele tradiționale ale copilăriei, sunt perfecte pentru orice masă festivă, mai ales pentru masa de Paște. Împărtășind aceste rețete simple și delicioase, Chef Sorin Bontea ne reamintește cât de importante sunt momentele de familie și gusturile autentice care fac mesele de sărbătoare cu adevărat speciale.

Cum se prepară ouăle umplute după rețeta lui chef Sorin Bontea

Fierbe ouăle pentru aproximativ 7 minute, până când sunt bine fierte, dar nu prea dure, pentru a obține un gălbenuș frumos și cremos.

Taie ouăle pe jumătate și extrage cu grijă gălbenușurile. Împarte gălbenușurile în trei boluri separate, fiecare pentru o rețetă diferită.

În fiecare bol, adaugă ingredientele corespunzătoare fiecărei rețete și amestecă-le cu mixerul la viteză mică până când obții o pastă omogenă. Ai grijă să reglezi consistența umpluturii, adăugând cremă de brânză pentru o textură mai fină.

Folosește o lingură sau un pos pentru a umple jumătățile de ouă cu umplutura dorită. Fii creativ și umple fiecare ou cu atenție.

După ce ai umplut ouăle, le poți orna cu chives, pătrunjel proaspăt sau chiar cu puțină cremă de hrean, în funcție de rețeta aleasă. Păstrează-le la frigider până la servire, pentru un gust mai intens.

Ouă umplute cu ton – lista de ingrediente

  • 9 ouă fierte
  • 1 conservă de ton
  • 1 lingură de cremă de hrean
  • 200 g cremă de brânză
  • Sare și piper, după gust

Ouă umplute cu pate – lista de ingrediente

  • 9 ouă fierte
  • 50 g de pate
  • 50 g unt (cu minim 80% grăsime)
  • 200 g cremă de brânză
  • Sare și piper, după gust

Ouă umplute cu somon afumat

  • 9 ouă fierte
  • 100 g somon afumat
  • 3 linguri de chives (ceapă verde fin tăiată)
  • 200 g cremă de brânză

URMĂREȘTE-NE ȘI PE GOOGLE NEWS 

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_imgspot_img

Ultimele știri

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut