luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieCum vor corecta profesorii examenele naționale în 2024? E o nouă metodă...

Cum vor corecta profesorii examenele naționale în 2024? E o nouă metodă și nu se mai face cu pixul

Date:

Știri relevante

spot_img

Cum vor corecta profesorii examenele naționale în 2024? E o nouă metodă și nu se mai face cu pixul. Ministerul Educației, Ligia Deca, a făcut anunțul.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat luni, în Prahova, că sistemul de corectare digitalizată va fi folosit anul acesta la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări.

Cum vor corecta profesorii examenele naționale în 2024? E o nouă metodă și nu se mai face cu pixul

Ministrul Ligia Deca a precizat, în cadrul unei întâlniri cu directori ai unităţilor de învăţământ din judeţ, că a luat feedback-ul profesorilor corectori după aplicarea acestui sistem la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat.

“Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă.

Citește și: Legea Educației produce haos în România. Un elev cu media 1,97 a ajuns să primească bursă de merit

Se elimină greşelile datorate oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi pe diferiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor.

O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv la simulări în anul acesta”, a spus ministrul Educaţiei.

Referindu-se la elevii care, deşi finalizează clasa a opta, nu dau examenele naţionale, Ligia Deca a transmis că acesta este “un mare semnal de alarmă”, potrivit Agerpres.ro.

“Cred că scopul nostru, al şcolii în general, este să ne asigurăm că atingem standardul pe care ni-l propunem, care este profilul absolventului.

Pentru asta trebuie ca la finalul unu ciclu, fie că vorbim de gimnaziu, fie că vorbim de liceu, copiii să aibă suficientă încredere în ei cât să se înscrie şi să dea examenele de finalizare. 

Citește și: Sprijin pentru educație: O companie a donat 25 de laptopuri Colegiului Militar din Alba Iulia

Sigur că situaţia e un pic diferită la Evaluarea Naţională faţă de Bacalaureat, pentru că la Bacalaureat, în funcţie de profilul liceului putem avea situaţii diferite, copii care îşi iau atestatul profesional şi preferă să intre în piaţa muncii, dar la Evaluarea Naţională, din punctul meu de vedere, este un mare semnal de alarmă atunci când avem un procent de copii care, deşi finalizează clasa a opta, deci nu au corigenţe, sau nu e vorba de repetenţie, nu dau examenele naţionale”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Ligia Deca se află, luni, într-o vizită de lucru în judeţul Prahova. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut