joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCutremur puternic, azi noapte, în România! Seismul s-a resimțit în mai multe...

Cutremur puternic, azi noapte, în România! Seismul s-a resimțit în mai multe orașe

Date:

Știri relevante

spot_img

Cutremur puternic în România, azi noapte. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe.

În ziua de 05 Februarie 2024, la ora 23:50:46 (ora locală a României), s-a produs în Muntenia, Ialomița un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 15.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 25km V de Slobozia, 60km S de Buzău, 78km E de București, 89km SE de Ploiești.

Cum reacționăm în caz de cutremur?

În contextul acestor evenimente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență oferă sfaturi privind comportamentul adecvat în caz de cutremur:

  • Cutremurele au o declanșare bruscă și o durată de acțiune scurtă (20-90 de secunde), iar populația trebuie să rămână calma și să nu intre în panică.
  • În timpul unui cutremur, scările sunt foarte sensibile la mișcările diferențiate ale etajelor, iar deplasarea pe scări sub efectul oscilațiilor seismice este periculoasă și deloc recomandată.
  • Populația este sfătuită să rămână în locuințe, departe de ferestrele care se pot sparge, să se adăpostească sub o grindă sau un toc de ușă solid, sau sub un birou sau masă rezistentă care să ofere protecție împotriva căderii obiectelor mobile și a altor pericole din locuință.
  • În lipsa acestor opțiuni, oamenii se pot proteja stând la podea lângă un perete solid cu grindă de rezistență, pe genunchi și coate, cu fața în jos, și cu palmele împreunate pentru a-și proteja capul, ceafa sau sub tocul ușii.
  • În cazul unui cutremur puternic, oamenii sunt sfătuiți să nu alerge spre stradă, ci să se deplaseze calm spre locuri deschise și să încerce să își calmeze familia și persoanele aflate în panică, în special copiii.
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut