duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDemnitate și onoare la 105 ani! Veteranul de război Ion Banu și-a...

Demnitate și onoare la 105 ani! Veteranul de război Ion Banu și-a întâmpinat oaspeții în ținută militară, cu toate decorațiile primite

Date:

Știri relevante

spot_img

Demnitate și onoare la 105 ani! Veteranul de război Ion Banu și-a întâmpinat oaspeții în ținută militară, cu toate decorațiile primite.

Veteranul de război locotenent-colonel (rtr.) Ion V. Banu ne dă tuturor o lecție de onoare și demnitate, de  la înălțimea celor 105 ani de viață. 

Demnitate și onoare la 105 ani!

„O viață de om care merită să fie consemnată într-o carte. O viață de veteran de război, de erou al țării”, spun reprezentanții Departamentului relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului.

Săptămâna trecută, în contextul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, venerabilul veteran de război Banu Ion, originar din localitatea Glodeni, județul Dâmbovița, a fost vizitat de către reprezentanți ai filialei Dâmbovița a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și ai Consiliului Local Dâmbovița. 

Citește și: Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va găzdui Simpozionul Internațional de Știință, Teologie și Artă. Tematica: Teologie și medicină

De la înălțimea și înțelepciunea celor 105 ani de viață, veteranul de război a dat tuturor o lecție de onoare și demnitate, întâmpinându-și oaspeții nu oricum, ci în ținută militară, cu toate însemnele și decorațiile primite. 

Născut la 1 august 1918, Banu Ion, cel mai longeviv veteran de război din județul Dâmbovița, a urmat cele 6 clase primare în școala din sat, iar ulterior s-a angajat, la vârsta la care copiii din ziua de astăzi abia susțin evaluarea națională.

Citește și: Ursul a coborât din pădurile din Apuseni la sat! Locuitorii din Muncelul, alertați

La 21 de ani, pe fondul declanșării celei de-a doua conflagrații mondiale, a fost încorporat în Regimentul 89 Infanterie Brașov, urmând să participe în 1941 la luptele pentru eliberarea Basarabiei și zonei Odessa, în 1942 la Cotul Donului și în 1944 pe Frontul de Est, apărând cu înflăcărare și patriotism colinele Racovei și Valea Tazlăului.

La finalul războiului a fost lăsat la vatră cu gradul de locotenent major și decorat cu medalia „Crucea Comemorativă a Celui de-Al Doilea Război Mondial”.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut