marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuAiudDoi soți din Aiud, acuzați de înșelăciune după ce și-au cumpărat o...

Doi soți din Aiud, acuzați de înșelăciune după ce și-au cumpărat o casă din banii unui elvețian. Cum au reușit să-l păcălească

Date:

Știri relevante

spot_img

Un cuplu din Aiud se află sub incidența unor acuzații de înșelăciune, având ca victimă un cetățean elvețian căruia i-au luat suma considerabilă de 65.000 CHF pentru a-i achiziționa o locuință. În realitate, casa cumpărată era pentru ei.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară la Judecătoria Aiud, etapă obligatorie în cadrul unui proces penal. Cei doi sunt soț și soție și au înșelat un cetățean elvețian cu o sumă mare de bani.

Doi soți din Aiud, acuzați de înșelăciune după ce și-au cumpărat o casă din banii unui elvețian

Potrivit procurorilor, la data de 23.01.2020, inculpaţii, fiind împuterniciţi verbal de către persoana vătămată să achiziționeze imobilul situat pe strada Viilor din Aiud, și-au însușit suma de 65.000 CHF prin achiziționarea imobilului în nume propriu şi fără a transfera ulterior proprietatea pe numele cetățeanului elvețian.

Citește și: FOTO ISU Alba a găzdui prima serie a cursului Incident Command System. Care au fost activitățile desfășurate de pompieri

În RON suma respectivă este echivalentul a 340.000 de lei.

„Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 189/P/2020, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. Dispune începerea judecăţii în cauză”, se precizează în încheierea Judecătoriei Aiud. Cei doi soți pot contesta încheierea la Tribunalul Alba.

Potrivit Codului Penal, însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Cetățeanul elvețian a obținut impunerea de sechestru pe locuința cumpărată cu banii lui, astfel încât să nu poată fi vândută până la finalul procesului.

Citește și: Accidentele de pe Calea Moților, îngrijorătoare pentru autorități. Ce soluție a propus primarul Gabriel Pleșa pentru evitarea tragediilor

„Restrânge măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanța emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud la data de 13.02.2020 în dosar nr. 189/P/2020 asupra imobilelor înscrise în CF 72905 Aiud (teren intravilan în suprafaţă de 255 mp. şi construcţie, având nr. top. 1196/4/2) şi CF 91233 Aiud (teren intravilan în suprafaţă de 357 mp, având nr. top. 91233), măsură luată în scopul reparării presupusei pagube produse prin infracţiunea care face obiectul dosarului, până la concurența valorii probabile a pagubei de 65.000 CHF”, a mai decis instanța de judecată, în 5 octombrie 2023, potrivit Adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut