sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDoi tineri din Alba, exemple demne de urmat. Au donat sânge pentru...

Doi tineri din Alba, exemple demne de urmat. Au donat sânge pentru pacienții din spitale la Centrul de Transfuzie: „Mulțumim”

Date:

Știri relevante

spot_img

Doi tineri din Alba au luat o inițiativă admirabilă și au donat sânge pentru bolnavi la Centrul de Transfuzie Sanguină. Din cauza numărului mic de donatori și a nevoii crescute de sânge, sunt așteptați cu brațele deschise toți cei dornici să doneze.

Doi tineri din Alba, exemple demne de urmat. Au donat sânge pentru pacienții din spitale la Centrul de Transfuzie

“Mulțumim acestor tineri minunați, care au venit la noi în centru pentru a dona sânge.

Sunt exemple de urmat. Felicitări!

Vă așteptăm la donare!”, au transmis reprezentanții CTS Alba pe pagina de Facebook.

Program: Luni-Vineri – 7.30-13.00

Telefon: 0258834050

De ce să donezi sânge?

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate

  • înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  • după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  • donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  • donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul.
  • cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii. donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice.
  • la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut