joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDoliu în Țara Moților! Preotul Viorel Trifa s-a stins din viață: a...

Doliu în Țara Moților! Preotul Viorel Trifa s-a stins din viață: a fost discipolul lui Arsenie Boca

Date:

Știri relevante

spot_img

Părintele Viorel Trifa, preot al parohiei Câmpeni Deal în perioada 2006-2017, a trecut la cele veșnice în cursul zilei de sâmbătă, 6 aprilie 2024.

Slujba de înmormântare a vrednicului de pomenire părinte Viorel Trifa va fi oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, luni, 8 aprilie, începând cu ora 12.00, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Câmpeni Deal.

Doliu în Țara Moților! Preotul Viorel Trifa s-a stins din viață: a fost discipolul lui Arsenie Boca

Părintele Viorel Trifa s-a născut la data de 20 iunie 1950, în orașul Câmpeni, din părinții Gheorghe și Elena. A urmat cursurile școlii primare, gimnaziale și liceale în orașul Câmpeni. Ulterior, în perioada 1969-1973, a studiat la Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu.

La scurt timp după absolvire, în anul 1973, s-a căsătorit cu tânăra Sofia (născută Măgurean), fiind binecuvântați cu patru copii. În același an, a fost hirotonit preot de către Episcopul-vicar Emilian Birdaș Rășinăreanul, pe seama parohiei Geoagiu de Sus, protopopiatul Aiud, unde a păstorit până în 1975.

Citește și:

În anul 1973, tânărul preot Viorel Trifa l-a cunoscut pe Părintele Arsenie Boca, din partea căruia avea să primească numeroase povățuiri și îndemnuri prețioase, necesare slujirii sacerdotale. În perioada 1975-1990, preotul Viorel Trifa a slujit în parohia Fărău, protopopiatul Aiud.

Aici, a îndeplinit ample activități pastoral-misionare și gospodărești: a renovat biserica monument istoric, a edificat o nouă casă parohială cu anexe și a ridicat o clopotniță în stil brâncovenesc.

În anul 1990, preotul Viorel Trifa s-a întors „acasă”, în Țara Moților, după plecarea prematură din această lume a vrednicului de pomenire preotul Iosif Motora. Astfel, preotul Viorel Trifa a fost numit paroh în cadrul parohiei Câmpeni Vale.

Aici, cu râvnă apostolică, a demarat numeroase lucrări de consolidare și înfrumusețare a bisericii, toate culminând cu împodobirea interiorului locașului de închinare cu haina picturii.

Citește și:

Între anii 2006-2017, ultima perioadă a pastorației, preotul Viorel a slujit la Altarul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Câmpeni Deal.

Începând cu anul 2017, după pensionare, preotul Viorel Trifa a slujit în numeroase parohii din protopopiatul Câmpeni, după necesitate. O bucurie deosebită a fost prilejuită de împreună-slujirea cu fiul său, pr. conf. univ. dr. Gavril Trifa, paroh al comunității credincioșilor din Albac.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut