luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDoliu la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Artistul Nicolae Tuhuț a...

Doliu la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Artistul Nicolae Tuhuț a încetat din viață la doar 47 de ani

Date:

Știri relevante

spot_img

Doliu la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Artistul Nicolae Tuhuț a încetat din viață la doar 47 de ani.

„Astăzi, un om bun, un coleg deosebit și un artist unic în felul său, Nicolae Gabriel Tuhuț, s-a grăbit să plece la cele veșnice! Cu multă tristețe, transmitem condoleanțe familiei îndurerate!

Doliu la Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Artistul Nicolae Tuhuț a încetat din viață la doar 47 de ani

Drum bun dragule și Dumnezeu să te odihnească în Pace. Noi te vom păstra în amintire”, este mesajul transmis de reprezentanții centrului, pe pagina de Facebook.

Nicolae Gabriel Tuhuț a fost solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” încă de la înființare, din anul 2007. Acesta a reprezentant cu cinste zona Munților Apuseni pe plan național și internațional.

Potrivit reprezentanților Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Nicolae Tuhuț a fost colaborator al emisiunii Tezaur Folcloric din momentul obținerii Trofeului „Moștenitorii” organizat de Marioara Murărescu și TVR.

A câștigat premii importante

A câștigat de-a lungul timpului mari premii la cele mai importante festivaluri-concurs de interpretare a cântecului tradițional românesc, dintre care amintim:

Citește și: Cod galben și portocaliu de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Județul Alba, vizat de fenomene meteo extreme

Premiul I la Festivalul „Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, Marele Premiu la Festivalul „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” de la Abrud, Trofeul Festivalului „Ion Cristoreanu” de la Cluj.

Alături de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba dirijată de Alexandru Pal a înregistrat primul său album audio care cuprinde o reală moștenire folclorică muzicală din zona Munților Apuseni.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut