duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDoliu la Salvamont Alba după ce colegul sibian Pogo și-a pierdut viața...

Doliu la Salvamont Alba după ce colegul sibian Pogo și-a pierdut viața într-o avalanșă în Munții Făgăraș: „Ne-a zguduit comunitatea și a lăsat un gol imens”

Date:

Știri relevante

spot_img

Doliu la Salvamont Alba după ce colegul sibian Pogo și-a pierdut viața într-o avalanșă în Munții Făgăraș.

Un salvamontist sibian şi-a pierdut viaţa într-o avalanşă care a avut loc, ieri, în zona turistică Bâlea Lac din Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine. Potrivit şefului Salvamont Sibiu, Dan Popescu, acesta se afla în zonă în timpul liber.

”Persoana decedată este angajată la Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu. Din păcate, nu a mai putut fi salvată. Se afla în timpul liber, nu era în timpul serviciului de patrulare.”

Doliu la Salvamont Alba după ce colegul sibian Pogo și-a pierdut viața într-o avalanșă în Munții Făgăraș

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost adus la Bâlea Cascadă pentru a fi predat Institutului de Medicină Legală.

Potrivit salvamontiştilot sibieni, acesta şi-a pierdut viaţa în urma impactului cu stâncile peste care a fost aruncat.

Citește și: Alexei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a decedat în închisoare: „I s-a făcut rău în timpul unei plimbări”

În urmă cu două zile, tot la Bâlea Lac, o altă avalanşă a îngropat corturile a doi turişti, dar care au scăpat pentru că la momentul producerii avalanşei nu erau în zonă.

În Munţii Făgăraş, riscul de avalanşă este aproape maxim, de gradul 4 din 5, iar stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 1,7 metri.

Mesajul Salvamont Alba

Salvamont Alba a transmis un mesaj de condoleanțe familiei colegului lor sibian după tragicul incident.

„Cu inima grea și tristețe profundă, noi, Serviciul Public Județean Salvamont Alba, ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe pentru pierderea tragică a colegului și prietenului nostru, Pogo, membru al Serviciului Public Județean Salvamont Sibiu, care și-a pierdut viața ieri într-o avalanșă în Munții Făgăraș.

Această pierdere ne-a zguduit comunitatea și a lăsat un gol imens în inimile noastre.

Pogo era cunoscut pentru pasiunea sa pentru munți, dedicarea și profesionalismul cu care își aborda misiunile, inspirând și motivând prin exemplul său personal pe toți cei din jur.

Tragedia sa ne amintește de riscurile pe care salvatorii montani și le asumă zilnic pentru a asigura siguranța și binele iubitorilor de munte.

Citește și: Circulație blocată pe Transalpina, pe DN 67C. Au căzut pietre pe șosea într-o zonă din Alba

În aceste momente de durere, gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia lui Pogo, prietenii săi, colegii de la Salvamont Sibiu și toți cei care l-au cunoscut și iubit.

Împărtășim acest doliu profund și vă asigurăm de întreaga noastră compasiune și sprijin.

Pogo va rămâne întotdeauna în memoria noastră ca un erou al munților, un prieten adevărat și un exemplu de altruism și curaj.

Ne vom aminti de el cu dragoste și respect, și ne vom strădui să onorăm moștenirea sa prin continuarea muncii noastre cu aceeași pasiune și dedicare pe care el le-a arătat de-a lungul vieții sale.

În aceste momente grele, suntem uniți în suferință și ne amintim de Pogo, de curajul, bucuria și dragostea pe care le-a împărtășit cu noi toți”, au scris reprezentanții Salvamont Alba pe o pagină de socializare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut