sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDouă cutremure înregistrate în această dimineață la doar 7 minute diferență. Ce...

Două cutremure înregistrate în această dimineață la doar 7 minute diferență. Ce spun experții

Date:

Știri relevante

spot_img

Astăzi, în România, s-au resimțit două cutremure într-un interval incredibil de scurt, doar 7 minute. Primul a avut loc în județul Buzău, iar al doilea în zona seismică Vrancea. Ambele au avut magnitudinea de 3,1.

Primul seism de 3,1 a avut loc la ora 5:37 în judeţul Buzău, la adâncimea de 100,6 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe:

Două cutremure înregistrate în această dimineață la doar 7 minute diferență

53 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km est de Braşov, 63 km vest de Focşani, 70 km nord-est de Ploieşti şi 99 nord-est de Târgovişte, potrivit datelor INFP, scrie Agerpres.

Citește și: FOTO Biserica din Goiești, o bijuterie pictată de “zugravul Apusenilor” din Abrud. Este considerată cea mai frumoasă din Transilvania

Cel de-al doilea cutremur, tot cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:44, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 15,9 kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 57 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 78 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii septembrie, în România, au avut loc 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter, din care 15 în judeţele Vrancea şi Buzău, zona seismică Vrancea, două în judeţul Buzău, zona Munteniei, şi câte unul în judeţele Gorj şi Braşov, respectiv zonele Oltenia şi Transilvania.

Citește și: Festivalul de Muzică Folk “Ziua de Mâine” de la Blaj, sold out în timp record: Biletele, epuizate în doar 3 zile

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri, potrivit digi24.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut