marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateDrumurile din România, letale. Câte accidente grave s-au produs în Alba de...

Drumurile din România, letale. Câte accidente grave s-au produs în Alba de la începutul anului? Cifrele sunt îngrijorătoare

Date:

Știri relevante

spot_img

Situația este alarmantă pe șoselele din România. Mii de accidente au avut loc până la jumătatea anului 2023. Polițiștii au ieșit pe drumuri să informeze oamenii cu privire la regulile care trebuie respectate în trafic.

În perioada 17 – 18 august 2023, poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfăşurat, în mediul urban și rural, acțiuni de informare a conducătorilor auto și a pietonilor cu privire la regulile care trebuie respectate pentru ca circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță.

Drumurile din România, letale!

Acțiunile au fost organizate în cadrul unui plan de acțiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente la nivelul întregii țări și care au avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră prin informarea și responsabilizarea oamenilor, indiferent de categoria de participanți la trafic din care fac parte, așa încât un număr cât mai mare de persoane să conștientizeze pericolele din trafic la care se expune dacă încalcă regulile de circulație.

Citește și: Permisul auto ar putea fi eliminat! Cum vor mai putea conduce șoferii? Se dorește siguranță pe străzi

De la începutul anului și până în prezent, pe drumurile publice din Romania au fost înregistrate 2.593 de accidente rutiere grave, soldate cu 852 de persoane decedate si alte 2.022 de persoane rănite grav, dintre care 31 de accidente s-au întâmplat pe raza județului Alba. ​​

Participanților la trafic le-au fost expuse principalele cauze ale producerii accidentelor din țara noastră și au primit recomandări pentru o conduită responsabilă la volan.

14 permise reținute și peste 200 de sancțiuni aplicate

Cu ocazia acțiunilor au fost sancționați conducătorii auto, bicicliștii și pietonii, fiind aplicate 226 de sancțiuni contravenționale la OUG 195/2002, dintre care 153 la depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reținute 14 permise de conducere și polițiștii au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă tuturor participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanța de siguranță în mers și să nu se angajeze în efectuarea de manevre riscante.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut