luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateDSP Alba organizează acțiuni de promovare a unui stil de viață sănătos:...

DSP Alba organizează acțiuni de promovare a unui stil de viață sănătos: Marș împotriva fumatului și testare gratuită a dependenței de nicotină

Date:

Știri relevante

spot_img

Direcția de Sănătate Publică Alba și multiple instituții organizează două evenimente pentru promovarea sănătății publice. Unul este un marș educativ numit ”Împreună, fără fumuri!” pentru elevi, iar al doilea oferă teste de spirometrie și consiliere pentru sănătatea plămânilor.

Direcția de Sănătate Publică Alba, în colaborare cu: Instituția Prefectului Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Crucea Roșie filiala Alba, Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, Asociația Club Sportiv GT Sport Alba Iulia, Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, Club Sportiv VÎRF organizează în data de 17 noiembrie 2023 două evenimente locale de impact pentru sănătatea publică.

DSP Alba organizează acțiuni de promovare a unui stil de viață sănătos

Primul eveniment – marșul ”Împreună, fără fumuri!” având ca și grup țintă elevi din școlile gimnaziale din municipiul Alba Iulia se va desfășura în Piața Cetății în intervalul orar 14.00 – 16.00, cu plecare din fața Catedralei Reîntregirii Neamului.

În cadrul acestui eveniment se vor derula activități de educație pentru sănătate adresate grupului țintă precum și aplicarea de chestionare de testare a dependenței de nicotină.

Cel de-al doilea eveniment – ”Respirația este viață! Alege să ai plămâni sănătoși!” se va desfășura în incinta Carolina Mall Alba Iulia în intervalul orar 14.00 -18.00 și va consta în efectuarea de teste de spirometrie gratuit, consiliere, testarea dependenței de nicotină prin aplicarea de chestionare și activități de educație pentru sănătate.

Citește și: FOTO O pisică sălbatică a fost surprinsă în Parcul Național Retezat. E un exemplar rar întâlnit

Efectuarea testelor de spirometrie au ca scop depistarea bronhopneumopatiei cronice obstructive, a astmului bronșic și a altor afecțiuni pulmonare.

Factorii de risc identificați pentru bronșita cronică obstructivă sunt:

  • fumatul;
  • expunerea profesională la praf, fum sau substanțe chimice;
  • poluarea aerului din locuinţe;
  • nașterea prematură;
  • astm apărut în copilărie;
  • o afecțiune genetică rară, care poate provoca BPOC la o vârstă fragedă.

Citește și: Lucrări SGA Alba de apărare a malului pe Valea Ocolișel: S-au realizat opt praguri de fund

Aceste evenimente sunt organizate în contextul marcării Zilei Mondiale de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive – 15 noiembrie 2023 și a Zilei Naționale Fără Tutun – 16 noiembrie 2023 Vă așteptăm să marcăm împreună cele două evenimente locale!

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut