sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateElena Mateescu, director ANM: “Este posibil ca 2023 să fie cel mai...

Elena Mateescu, director ANM: “Este posibil ca 2023 să fie cel mai călduros an în ţara noastră, din 1900 şi până în prezent”

Date:

Știri relevante

spot_img

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat că anul 2023 s-ar putea să fie cel mai călduros an înregistrat în țara noastră de la începutul secolului și până în prezent. De asemenea, toamna acestui an se va situa în primele trei cele mai călduroase toamne înregistrate până acum.

“Este posibil ca 2023 să fie cel mai călduros an în ţara noastră, din 1900 şi până în prezent”

“Simulând cu ajutorul colegilor de la secţia de Climatologie evoluţia temperaturii aerului din acest an, în condiţiile în care lunile noiembrie şi decembrie pot fi din punct de vedere termic, luni apropiate de normal, este posibil ca anul 2023 să fie cel mai călduros an în ţara noastră, din 1900 şi până în prezent.

Va putea depăşi, dacă rămânem pe această tendinţă 2020-2022, şi să avem un an cu o abatere termică de 1,8 grade Celsius, ceea ce ne apropie de limita de 2 grade a acordului de la Paris”, a menţionat Elena Mateescu, la Sesiunea Ştiinţifică Anuală 2023, arată sursa.

Potrivit acesteia, toamna din acest an ar putea să fie una dintre cele mai călduroase deoarece septembrie şi octombrie au fost “pe locul al doilea ca fiind cele mai călduroase luni din 1961 şi până în prezent”.

De asemenea, ea a subliniat că, la acest moment, luna noiembrie înregistrează un record.

Citește și: Un cerb și două ciute, surprinși în timp ce se jucau în zăpadă, în Munții Apuseni: “Regele munților”

“Dacă rămânem pe o valoare care caracterizează o lună noiembrie mai caldă decât în mod obişnuit, este posibil ca toamna 2023, de asemenea, să fie în top trei cele mai călduroase anotimpuri de toamnă”, a mai spus Mateescu.

Ea a subliniat că trebuie să fim capabili să răspundem provocărilor, în condiţiile în care trăim aceste “recorduri” în fiecare sezon, anotimp sau an, potrivit Agerpres.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut