duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieElevele românce, în topul Europei la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete:...

Elevele românce, în topul Europei la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete: Au luat medalii de aur și argint

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevele românce sunt în topul Europei la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Au obținut medalii de aur și argint.

​Lotul României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (European Girls’ Mathematical Olympiad), desfășurată anul acesta în Georgia a obținut rezultate spectaculoase.

Elevele românce, în topul Europei la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Locul 2 în clasamentul oficial al țărilor europene, după Ucraina, cu două medalii de aur și două medalii de argint, și locul 5 pe națiuni, după SUA, Australia, China și Ucraina.

În fiecare an, organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Astfel, la EGMO 2024 au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate.

Citește și: Elevii Școlii Avram Iancu din Alba Iulia, în rol de diplomați ai Națiunilor Unite: Au dezbătut probleme globale la conferința ONU din Bosnia

Conform Ministerului Educației, România s-a clasat pe locul al doilea între țările europene (37 de țări) și pe locul 5 între toate cele 54 de țări participante la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2024 (EGMO 2024), care s-a desfășurat în perioada 11-17 aprilie 2023, în Tskaltubo, Georgia.

Cine sunt elevele din România care au obținut medalii de aur și argint:

– Aida Mitroi – a câștigat medalie de aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara;
– Gabriela-Mădălina Pîrvulescu – a obținut medalie de aur – este elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova;
– Mara-Ioana Zaharia – a obținut medalie de argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați;
– Ana-Gabriela Cîrjea – a câștigat medalie de argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara.

Echipa a fost condusă de prof. Mihail Bălună, redactor șef la Gazeta Matematică, având-o ca adjunct pe prof. Anca Băltărigă de la Liceul Internațional de Informatică București.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut