joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuAiudElevii aiudeni i-au vizitat pe vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea....

Elevii aiudeni i-au vizitat pe vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea. Le-au oferit felicitări pascale și daruri

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii aiudeni i-au vizitat pe vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea. Le-au oferit felicitări pascale și daruri.

Marți, 23 aprilie a.c., de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, după Sfânta Liturghie, elevii doamnei învățătoare Luminița Manole din clasa a III-a A de la Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și membri ai Centrului cultural-catehetic „Adormirea Maicii Domnului” al Parohiei Ortodoxe Aiud III, au fost prezenți în mijlocul beneficiarilor Centrului rezidențial „Acoperământul Maicii Domnului” de la Unirea, în cadrul unei acțiuni social-filantropice.

Elevii aiudeni i-au vizitat pe vârstnicii din cadrul Centrului rezidențial din Unirea

Astfel, pe lângă darurile simbolice și frumoasele felicitări pascale realizate de mânuțele lor, cei mici au sădit în sufletele vârstnicilor împovărați de ani și de suferință bucuria și optimismul atât de necesare în vremurile pe care le trăim.

„Această activitate, desfășurată spre finalul Postului Mare, în Săptămâna Floriilor, dincolo de scopul filantropic, i-a conștientizat pe elevi că faptele milei creștine sunt mângâiere nu doar pentru sufletul semenului de lângă noi, cât și pentru sufletul nostru.

Întrucât Mântuitorul Hristos vorbește adesea de milostenie și de ajutorarea celor aflați în nevoi sau în singurătate, prin astfel de acțiuni practice, cunoscutele sintagme „Dăruind vei dobândi” sau „Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” își găsesc înțeles mult mai ușor în conștiința copiilor.

Citește și: Ciortea Maria Christina din Ocna Mureș, sărbătorită la venerabila vârstă de 100 de ani. A servit comunitatea ca medic pediatru și era mereu „la datorie”

De-a lungul vremii, în cadrul proiectelor inițiate de parohia noastră în parteneriat cu Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” din Aiud și cu diferite centre sociale din cadrul rețelei „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, elevii au participat la numeroase evenimente sau acțiuni social-filantropice.

În același duh al iubirii milostive, și activitatea de astăzi se încadrează în tematica Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și a Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut