duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateElevii Liceului Militar din Alba Iulia, locul 4 la competiția internaţională „4rd...

Elevii Liceului Militar din Alba Iulia, locul 4 la competiția internaţională „4rd International Cadet Cup” din Ungaria: „Am trăit o experiență remarcabilă”

Date:

Știri relevante

spot_img

Echipa Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, care a concurat la competiția internaţională din Ungaria, „4rd International Cadet Cup”, s-a clasat pe Locul IV, din nouă echipe participante.

La competiție au luat startul cadeți din șase țări Austria (2 echipe), Cehia (2 echipe), Ungaria (o echipă), Polonia (o echipă), România (2 echipe) și Serbia (1 echipă).

Elevii Liceului Militar din Alba Iulia, locul 4 la competiția internaţională „4rd International Cadet Cup” din Ungaria: „Am trăit o experiență remarcabilă”

Elevii sergent Alexandru Szasz și Patric Sotoc (clasa a XI-a) și elevii caporal Diana Mureșan și Nathan Lascu (clasa a X-a) au avut de parcurs șapte probe aplicativ – militare, probe care le-au testat abilitățile fizice, cunoștințele militare, îndemânarea, rapiditatea în rezolvarea problemelor și spiritul de camaraderie.

Elevii colegiului militar albaiulian au reușit să se claseze pe Locul I la proba de labirint, probă care a combinat elementele de orientare, cu condiția fizică și pe Locul II la proba de ștafetă cu arma, concurenți având de alergat pe distanța de 1 km în timp ce purtau o armă și trageri la țintă la finalul cursei.î

Citește și: Mihnea Costachi a obținut cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări

Pentru elevii colegiului militar, experiența participării la această competiție internațională a fost unică, nu doar prin provocările pe care le-au avut de parcurs ci și relaționarea cu cadeți din alte țări europene.

„International Cadet Cup a fost o competiție care ne-a oferit o experiență unică. Am concurat împotriva cadeților din Austria, Polonia, Cehia, România, Serbia și Ungaria, ceea ce a ridicat dificultatea competiției la un nivel înalt pentru că fiecare concurent trebuie să posede o varietate de calități precum inteligență, curaj, o condiție fizică superioară, dar și o capacitate impresionantă de adaptare la orice cerință din concurs.

Această competiție ne-a oferit posibilitatea de a crea conexiuni puternice între noi și între celelalte echipe. Fiecare probă a solicitat diferite abilități precum atenție, orientare vizuală, viteză de reacție, rezistență și forță.

Munca în echipă și încurajarea reciprocă au un rol foarte important, întrucât în lipsa acestora nu poți urca în clasament. Împreună am reușit să ne completăm aptitudinile, reușind să excelăm în probe.

Citește și: Echipa de cadete Volei Alba Blaj s-a calificat la turneul final CN U17! E între primele 6 echipe din țară

Acum, la finalul competiției, realizăm ce experiență remarcabilă am trăit și cât de multe cunoștințe am acumulat. Mai mult decât atât, am învățat ce înseamnă relaționarea cu elevi militari din mai multe țări europene cu care am legat niște prietenii de neuitat”, au afirmat elevii.

Elevii s–au pregătit pentru a concura la competiția internațională din Ungaria alături de locotenentul Cătălin Bobar, maistrul militar clasa a IV-a Ioo Attila, sergentul major Florin Lazăr, profesorul Geanina Ilie de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, doctorul Octavian Bădoiu de la Grupul 210 Sprijin „General de Divizie Ioan Macri”, al Statului Major al Forțelor Aeriene, domnul Dan Ardelean (ISU Alba) și domnul Gabriel Petric (înot).

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut