sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieElevii români au scris istorie la Olimpiada Internațională de Informatică 2023. Suntem...

Elevii români au scris istorie la Olimpiada Internațională de Informatică 2023. Suntem pe locul 2 mondial

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii români au scris istorie la Olimpiada Internațională de Informatică 2023. România se menține, astfel, pe locul 2 mondial după numărul de premii.

Elevii români au câștigat trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică 2023, din Ungaria, România menținându-se astfel pe locul 2 mondial după numărul de premii. 

Elevii români au scris istorie la Olimpiada Internațională de Informatică 2023

 „România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial  „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta”, informează Ministerul Educației. 

Citește și: Românii vor avea venituri mai mari: Salariul minim va crește de la 1 octombrie. Cu cât se va mări

Astăzi, 3 septembrie 2023, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări. 

 Și anul acesta echipa noastră a reușit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint și o medalie de bronz au intrat în palmaresul țării, prin efortul unor tineri excepționali:

  • 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮-𝐑𝐚𝐮𝐥 𝐓𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚𝐧, Liceul Teoretic  „Aurel Vlaicu”, Orăștie – Medalie de Argint;
  • 𝐋𝐮𝐜𝐚 𝐏𝐞𝐫𝐣𝐮-𝐕𝐞𝐫𝐳𝐨𝐭𝐭𝐢, Colegiul Național de Informatică  „Tudor Vianu”, București – Medalie de Argint;
  • 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞𝐢-𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐈𝐨𝐧, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Argint;
  • 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐋𝐮𝐜𝐡𝐢𝐚𝐧𝐨𝐯, Liceul Internațional de Informatică, București – Medalie de Bronz.

 Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea  „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a  Chinei. 

Citește și: Un profesor de religie din Alba a încheiat cu succes UT Mont-Blanc, „Liga Campionilor în alergarea montană”: E una dintre cele mai grele curse

Echipa României a fost condusă de către reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): Prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic  „Emil Racoviță”, Vaslui, Team Leader; Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK- Deputy Leader.

 „Trebuie să remarcăm și ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov. Cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune”, mai menționează reprezentanții ministerului.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut