miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieElevii români, cei mai buni din lume la Astronomie și Astrofizică. Au...

Elevii români, cei mai buni din lume la Astronomie și Astrofizică. Au câștigat cinci medalii la Olimpiada Internațională

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii români au câștigat cinci medalii la ediţia a XVI-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în perioada 10 – 20 august în Chorzow, Polonia, cu participarea a 53 de ţări, potrivit Ministerului Educaţiei.

Medalie de aur şi cel mai mare punctaj din competiţie la proba teoretică a obţinut Andrei Dragomir, elev la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, medalii de argint au luat Teofil Voicu de la Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, Mendel Mendelsohn de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi Bogdan Ciocârlan, elev la acelaşi liceu.

Elevii români, cei mai buni din lume la Astronomie și Astrofizică

Potrivit sursei citate, medalie de bronz a obţinut George Vladimir Necula de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Citește și: Un tânăr actor din Alba Iulia, concurent pentru al doilea an consecutiv la emisiunea „Batem Palma?”: „De mic copil m-am vizualizat pe marile ecrane”

Profesori coordonatori au fost lect. dr. Cristian Pîrghie de la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava şi prof. dr. Petru Crăciun de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

”Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori şi tuturor celor ce i-au susţinut în drumul spre performanţă”, a transmis Ministerul Educaţiei. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut