sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieElevii români, din nou în topurile mondiale! Au câștigat locul I pe...

Elevii români, din nou în topurile mondiale! Au câștigat locul I pe națiuni la Olimpiada Internațională de Geografie

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii olimpici români au obținut locul I pe națiuni și 4 medalii în cadrul Olimpiadei Internaționale de Geografie (IGEO) 2023, ținută în orașul Bandung din Indonezia.

Elevii olimpici români au obținut locul I pe națiuni și 4 medalii în cadrul Olimpiadei Internaționale de Geografie (IGEO) 2023, ținută în orașul Bandung din Indonezia.

Elevii români, din nou în topurile mondiale!

Olimpiada a început pe 8 august cu sosirea loturilor de elevi când, seara, a avut loc o cină festivă. În zilele de 9, 10, 11 și 12 august au avut loc cele trei probe, dar și excursii și jocuri tradiționale, potrivit programului oficial

Potrivit Ministerului Educației, lotul României a fost alcătuit din:

  • Brădățeanu Radu Andrei de la Colegiul Național „Sf. Sava” București – medalie de aur
  • Hanganu Daniel Nicolae de la Colegiul Național Iași – medalie de aur
  • Preda David Ștefan de la Colegiul Național Unirea, Focșani, medalie de aur
  • Olariu Tudor Sebastian de la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, medalie de argint

Coordonatorii lotului au fost soții profesori Fiscutean Mihaela Cornelia și Fiscutean Dorin de la Colegiul Național Iași, conform edupedu.ro

Un anunț similar despre performanța elevilor a fost făcut pe Facebook și de inspectoarea școlară generală din Iași, Luciana Antoci.

Sunt cei mai buni la nivel internațional

„Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală pentru cei mai buni elevi de geografie cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani din întreaga lume.

Citește și: A început pelerinajul la o mare mănăstire din Ardeal. Credincioșii au făcut tabără cu corturi în așteptarea sărbătorii

Elevii aleși să își reprezinte țările sunt cei mai buni, aleși dintre miile de elevi care participă cu entuziasm la propriile olimpiade naționale de geografie.

iGeo constă în trei părți: un test scris, un test multimedia și o activitate de teren substanțială care necesită observare, ceea ce duce la reprezentare cartografică și analiză geografică. Programul include, de asemenea, prezentări de postere de către echipe, schimburi culturale și timp pentru ca elevii să își cunoască colegii și să exploreze orașul gazdă”, potrivit descrierii de pe site-ul oficial al competiției.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut