vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateElevii români, pe primul loc la cea mai mare competiţie de ştiinţă...

Elevii români, pe primul loc la cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume. Proiectul lor este inspirat de natură

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii români, pe primul loc la cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume. Proiectul lor este inspirat de natură.

Trei elevi români au câștigat premiul I la o competiție internațională de știință și inginerie, care a avut loc în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles.

Elevii români, pe primul loc la cea mai mare competiţie de ştiinţă şi tehnologie din lume. Proiectul lor este inspirat de natură

Proiectul lor reprezintă o aeronavă la scară reală, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor, datorită formei sale. Unul dintre elevi a mărturisit că a dezvoltat proiectul cu șurubelnița în mână.

Elevii câștigători sunt Filip Bușcu, David Ghiberic și Rareș Marinescu, de la Liceul Internațional de Informatică – București. Toți vor să-și continue studiile în afara țării, la universități internaționale de top.

„Aripa de șoim”

Proiectul românilor – „Aripa de șoim”, la care au lucrat mai mult de un an, este inspirat din natură și reprezintă o aeronavă, care ar putea contribui la eficientizarea zborurilor.

Aripile de direcție, coordonate independent, promit scăderea consumului de carburant cu până la 5% și pot fi manevrate mai ușor.

Citește și: Patru elevi de la Liceul Militar din Alba Iulia au încheiat anul școlar cu media 10: „Privesc studiul ca pe o oportunitate de a mă dezvolta”

Elevii au lucrat la proiectul lor, așa cum au mărturisit, cu șurubelnița în mână, în garajul unuia dintre ei.

Competiția pe care au câștigat-o se numește „International Science and Engineering Fair” și a avut loc la Los Angeles – este cea mai mare competiție de știință și tehnologie din lume pentru participanții sub 21 de ani.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut