luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăSportElevul sergent Dragoș Iuga de la Liceul Militar din Alba Iulia, locul...

Elevul sergent Dragoș Iuga de la Liceul Militar din Alba Iulia, locul I la pentatlon și calificare la etapa națională: „Sportul te ajută să te dezvolți”

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevul sergent Dragoș Iuga de la Liceul Militar din Alba Iulia a obținut locul I la pentatlon în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar și s-a calificat la etapa națională.

Elevul sergent Dragoș Iuga (clasa a XII-a) va concura la faza națională la pentatlon din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, după ce s-a clasat pe primul loc la etapa județeană a concursului.

Elevul sergent Dragoș Iuga de la Liceul Militar din Alba Iulia, locul I la pentatlon și calificare la etapa națională: „Sportul te ajută să te dezvolți”

Pentatlonul este un concurs sportiv complex, care constă din cinci probe atletice diferite: alergare pe distanța de 60 m, săritura în lungime cu elan, aruncarea greutății și a mingii de oină și alergare pe distanța de 800 m.

Pregătirea pentru parcurgerea cu succes a acestor probe, contribuie la formarea fizică și psihică a sportivilor, care vor deveni atleți compleți, demonstrând o bună pregătire fizică, forță și rezistență.

Citește și: Robert Paștiu, locul 1 la Turneul „Cupa Cetății Alba Iulia” la tenis de câmp. Tenismenul cugirean a obținut 6 victorii fără nici o înfrângere

„Indiferent de rezultat, mereu am continuat să muncesc pentru a culege treptat roadele muncii depuse pe pista de alergare. Orice competiție îți oferă o experiență de care ai nevoie pentru ca în final să ajungi acolo unde doar ai visat.

Sportul te ajută să te dezvolți atât din punct de vedere fizic cât și psihic, să te disciplinezi, îți oferă încredere în tine și te provoacă să îți depășești propriile limite.

Pentatlonul este o competiție sportivă complexă și solicitantă, pe care am reușit să o câștig cu ajutorul antrenamentelor solicitante și eficiente propuse de către doamna profesoară Geanina Ilie.

Competiția județeană a fost una strânsă, în care am concurat împotriva unor sportivi bine pregătiți pentru un astfel de nivel. Sper ca și la etapa națională să reușesc un rezultat la fel de bun”, a spus elevul sergent Dragoș Iuga.

Citește și: Gemenii Stegaru, din nou în top! S-au calificat la Campionatele Europene de Karate, după ce au devenit campioni naționali cu 11 medalii

Faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la pentatlon va avea loc în perioada 25 – 27 aprilie la Râmnicu Vâlcea Cluj Napoca

De apreciat sunt și rezultatele obținute de elev sergent Diana Cărbune, Locul II la etapa județeană, elevul sergent David Vătămanu și elev Daria Cășeriu Locul III.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut