miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateEmil Popescu, despre reabilitarea iluminatului public: „Lungimea rețelei are 80 km. Sistemul...

Emil Popescu, despre reabilitarea iluminatului public: „Lungimea rețelei are 80 km. Sistemul e performant”. Câte străzi au fost modernizate

Date:

Știri relevante

spot_img

Viceprimarul Municipiului Alba Iulia, Emil Popescu, a transmis bilanțul lucrărilor de reabilitare a iluminatului public din oraș. Acesta susține că peste 110 străzi au beneficiat de un sistem modern de iluminat, iar că fără „șantier”, nu poți „moderniza”.

„Tot mai multe zone în care s-a lucrat pentru introducerea iluminatului public sunt reabilitate. Pentru loturile 1 și 2, lungimea rețelei este de peste 80 de kilometri.

Emil Popescu, despre reabilitarea iluminatului public: „Lungimea rețelei are 80 km. Sistemul e performant”

La finalul anului trecut și începutul acestui an, pe mai multe străzi din Alba Iulia au fost montați stâlpii pentru noul sistem de iluminat modern.

Lucrările au presupus, inclusiv, decopertări în zona trotuarelor, fără de care echipele de muncitori nu puteau să efectueze racordurile și montajul.

Citește și: Iluminat public modern în inima Apusenilor: 13 străzi din Câmpeni vor fi modernizate cu un sistem prin tehnologie LED, printr-o finanțare nerambursabilă de peste 650.000 lei

Dincolo de deranjul temporar pe care l-am resimțit cu toții, acum suntem în situația în care foarte multe zone în care s-a lucrat au fost reabilitate iar cetățenii se bucură, atât ca siguranță, cât și ca și confort, de un sistem de iluminat mai performant și mai economic.

Așa cum am spus, de fiecare dată, nu poți moderniza fără să ai șantier. La fel cum am spus că pentru un confort pe termen lung există un disconfort pe termen scurt.

Iată câteva date statistice:

Pentru Lotul 1:

  • Treceri pietoni luminate suplimentar – 104;
  • Număr de stâlpi amplasați – 1437;
  • Număr lămpi LED montate – 1496;
  • Lungime totală rețea de iluminat – 45,51 kilometri;
  • Număr străzi – peste 70.

Pentru Lotul 2:

  • Treceri pietoni luminate suplimentar – 55;
  • Număr de stâlpi amplasați – 1178;
  • Număr lămpi LED montate – 1222;
  • Lungime totală rețea de iluminat – 35,05 kilometri;
  • Număr străzi – circa 40;

Legat de lucrările privitoare la iluminatul public, și nu numai, rog cetățenii care sesizează probleme ori nereguli să mi le semnaleze. Fie aici, fie la Primărie.

Știu că, în clipa de față, mai există deficiențe. Le văd și eu. Însă consider că nimic nu este de nerezolvat.

Citește și: FOTO Alba Iulia avansează rapid către 100% iluminat public eficient energetic: A fost semnat contractul pentru modernizarea a 15 străzi noi

Important este că, împreună cu firmele care efectuează lucrări, să găsim soluții și să eliminăm ceea ce nu este conform.

În rest, vă asigur că investițiile în beneficiul albaiulienilor vor continua”, a transmis viceprimarul Emil Popescu pe o rețea de socializare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut