luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieEmoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a. A început Simularea pentru...

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a. A început Simularea pentru Evaluarea Națională 2024. Toate noutățile din acest an

Date:

Știri relevante

spot_img

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a. Începe simularea pentru Evaluarea națională 2024. Noutățile și cum vor fi corectate lucrările elevilor.

UPDATE 09.10 Prima probă a Simulării pentru Evaluarea Națională a început la ora 09.00. În acest moment s-au deschis plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Acccesul elevilor în săli a fost permis până la ora 08.30. 

Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a. A început Simularea pentru Evaluarea Națională 2024

Luni, elevii de clasa a VIII-a au început Simularea pentru Evaluarea Națională cu proba la limba și literatura română. Pentru prima dată la acest examen, toate lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe o platformă digitală.

Dacă totul merge bine, același sistem va fi folosit si la examenul din vară.

Citește și: Schimbări importante în educație! Ce trebuie să facă profesorii din această lună? E obligatoriu

În momentul în care un elev termină lucrarea, ea va fi scanata de față cu el. Lucrarea se fixează în dreptul scannerului și se scanează fiecare pagină în parte de față cu elevul.

Profesorii trebuie să fie atenți să fixeze în acest cadran lucrarea, trebuie să se vadă toată lucrarea, să fie totul lizibil, să nu lipsească vreun cuvânt, pentru asta trebuie să fie atent și elevul. Odată ce este scanată lucrarea, și elevul o va vizualiza o dată cu profesorul.

După scanarea fiecărei lucrări, acestea vor fi repartizate aleatoriu, pe platforma destinată evaluării digitalizate, la câte doi profesori din județe diferite, cu excepția județului din care este candidatul.

„Exista un borderou digital pe care profesorul îl utilizează. Nu mai lasă loc de erori, nu poți puncta cu 3 puncte un subiect ce are maximum 2 puncte, nu poți lasă un subiect neevaluat, chiar dacă subiectul trebuie punctat cu zero.

Citește și: Cum vor corecta profesorii examenele naționale în 2024? E o nouă metodă și nu se mai face cu pixul

În cazul în care platforma identifică o diferență mai mare sau egală cu 1 punct între evaluator, lucrarea merge fără intervenție umană la alți doi evaluator.” a declarat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, pentru ProTv.

Când vor fi publicate rezultatele

Elevii vor susține simularea pentru Evaluarea Națională în zilele de 5, 6 și 7 februarie și vor avea la dispoziție două ore să rezolve subiectele.

Le vor primi sub formă de broșură, care se va preda la finalul probei. Rezultatele se comunică părinților pe 23 februarie.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut