vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateEurope Direct: Activități interactive de informare în 2024 pentru cetățenii din Regiunea...

Europe Direct: Activități interactive de informare în 2024 pentru cetățenii din Regiunea Centru

Date:

Știri relevante

spot_img

Europe Direct Regiunea Centru susținut de structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și de Comisia Europeană, își continuă activitățile de informare europeană adresate celor peste 2 milioane de cetățeni din cele șase județe din Regiunea Centru: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Pe parcursul acestui an vom desfășura, în colaborare cu partenerii din educație, din mass-media și din alte organizații interesate, mai multe tipuri de activități ce vor implica mass-media, tinerii din școli, persoanele care votează, profesorii și angajații din firme și din instituțiile publice.

Europe Direct: Activități interactive de informare în 2024 pentru cetățenii din Regiunea Centru

Invităm persoanele care doresc să colaboreze cu noi sau să participe la evenimentele noastre, să ne contacteze pe e-mail: europedirect@adrcentru.ro sau telefonic: 0258 818 616, int. 122. Pentru a fi la curent cu noutățile europene, cu evenimentele, activitățile, caravanele pe care le organizăm, urmăriți site-ul https://europedirect-adrcentru.ro/ ce se actualizează constant cu informații referitoare la programul nostru de activitate și orașele sau comunele unde vom fi prezenți cu evenimentele propuse. Aceste informații se redistribuie și în social-media (Facebook, Instagram) sau se transmit prin publicațiile electronice transmise lunar.

”Anul 2024 este important pentru noi toți. Pentru prima dată în istorie vom avea într-un singur an alegeri europarlamentare şi parlamentare, alegeri locale și prezidențiale. Este un an în care fiecare cetățean cu drept de vot își exprimă opțiunea pentru a indica aleșilor direcția în care dorește să se îndrepte România.

De asemenea, vom putea decide care priorități ale Uniunii Europene sunt importante pentru dezvoltarea fiecăruia. Din acest motiv, în prima parte a anului activitățile Europe Direct se vor concentra pe mobilizarea cetățenilor la vot în 9 iunie 2024.

Acestea vor continua cu alte activități pentru informarea tinerilor sau sesiuni de pregătire pentru adulți, dar și o continuă informare și provocare a cetățenilor, de a se implica în societate, de a contribui la politicile de îmbunătățire a calității vieții noaste, de a oferi un răspuns la activitățile pe care le realizăm.

Susținem Europe Direct, atât financiar, cât și cu resurse  umane și materiale,  reușind astfel să creștem constant numărul de cetățeni la care ajungem cu informații despre oportunitățile și impactul fondurilor și programelor europene pe care le coordonăm” a declarat domnul Simion Crețu director general ADR Centru.

Activități 2024 Europe Direct Regiunea Centru:

Dacă doriți să participați, să vă implicați sau să colaborați cu noi în acțiunile pentru 2024 descrise mai jos, puteți completa formularul https://forms.gle/LDKiYDPwJqburcej7.  

În perioada martie – mai vom derula caravana de informare și implicare civică a cetățenilor privind participarea la alegerile europarlamentare. Prin deplasări în regiune și discuții față în față cu sute de angajați din diferite societăți comerciale vom sublinia faptul că în 9 iunie 2024 putem alege oamenii care ne vor reprezenta la Bruxelles, care trebuie să susțină pe termen lung interesele României, care vor contribui la alegerea noului Președinte AL  Comisiei Europene și care vor exprima direcția sprijinului oferit de Uniunea Europeană.

Cu sprijinul unităților de învățământ, tinerii care pot vota prima dată vor fi implicați în data de 9 mai, de Ziua Europei,  într-un joc simulare a procesului decizional la nivel European, pentru a putea vizualiza și decide în cunoștință de cauză  importanța votului lor.

În semestrul doi al anului, cu sprijinul colegilor de la ANPCDEFP, vom organiza pentru reprezentanții întreprinderilor și școlilor profesionale, un training de scriere aplicații de finanțare Erasmus +(VET-formare profesională și/sau educația adulților) mobilități pentru adulți și angajați din întreprinderi.

Pe tot parcursul anului vom derula activități de comunicare cu cetățenii prin Rețeaua multiplicatorilor de informații europene din Regiunea Centru. Rețeaua e constituită din reprezentanți media, ai instituțiilor publice, profesori sau micro-influenceri,  activitatea de diseminare a informațiilor europene fiind încheiată printr-un eveniment de 2 zile – Forumul multiplicatorilor, pe durata căruia vom recompensa cei mai buni multiplicatori de informații din regiune. Dacă doriți să faceți parte din Rețea, așteptăm solicitarea dumneavoastră.

În perioada următoare, vom publica pe social-media o suită de reels-uri cu explicarea termenilor legați de finanțare europeană. Intenționăm să răspundem și altor întrebări primite din partea cetățenilor tot prin intermediul reels-urilor. De aceea, dacă aveți întrebări sau doriți să explicăm ceva, trimiteți întrebările și vom reveni cu un scurt video explicativ.

Pentru a crește nivelul de informare al cetățenilor, vom colabora cu mass-media și vom trata dezinformarea și informațiile sensibile cu privire la UE. Pentru această activitate ne propunem să lucrăm direct cu reprezentanți mass-media, pe care îi invităm să scrie articole de opinie europene cu informații corecte și actuale, referitor la temele sesizate în rândul audienței ca fiind sensibile, urmând în urma articolelor publicate ca să fie apreciate eforturile prin implicarea și motivarea lor.

Tinerii din clasele 9-12 sunt, de asemenea, în centrul activităților noastre, atât prin implicarea lor în activități civice și informații europene prin provocarea de a participa la Friendship Challenge, fie prin transmiterea importanței mișcării fizice pentru sănătatea fiecăruia și a mediului înconjurător, activitate realizată prin Crosul Europei ajuns la ediția a X-a. Aceste activități se vor desfășura în cel puțin două unități de învățământ din fiecare județ al regiunii.  

Un număr de 13 centre Europe Direct din România, alături de voluntari, mass-media, reprezentați ai instituțiilor sau ai altor rețele europene vor fi invitați să participe la sfârșitul lunii iulie, la o tabără de vară de 3 zile ce va fi organizată pe traseul proiectului premiat de Uniunea Europeană – Via Transilvanica – eveniment pe parcursul căruia activitățile programate vor sublinia prioritățile Comisiei Europene prin implicarea tuturor în acțiuni cu impact în domeniile de mediu, patrimoniu istoric, identitate culturală.

Dacă doriți să contactați echipa Centrului Europe Direct Regiunea Centru, datele de contact sunt: europedirect@adrcentru.ro sau telefonic la 0358 403 122.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut