sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateExpoziție culinară la Școala “Avram Iancu” din Alba Iulia: Sarmale, cozonaci, plăcinte...

Expoziție culinară la Școala “Avram Iancu” din Alba Iulia: Sarmale, cozonaci, plăcinte și aperitive tradiționale, preparate de elevi

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia au organizat o expoziție culinară în ziua de 15 noiembrie 2023 pentru a marca “Lăsatul Secului” de Postul Crăciunului.

“Miercuri, 15 noiembrie 2023, elevii claselor a V-a, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia au marcat „Lăsatul Secului” de Postul Crăciunului printr-o expoziție culinară ce a devenit tradiție în această instituție condusă de prof. Gabriel Bucur.

Expoziție culinară la Școala “Avram Iancu” din Alba Iulia

Această activitate se înscrie în cadrul proiectului de promovare a valorilor și tradițiilor spirituale ale neamului nostru.

Îndrumați de profesorii : Burde Lăcrămioara, Florea Simona, Albu Irina, Roman Ioan, Slevas Dana, Pavel Ioan, Pop Camelia dar și cu mult sprijin din partea părinților, elevii celor patru clase au pregătit preparate culinare specifice bucătăriei românești și internaționale, care au fost expuse pentru a fi admirate și apoi degustate.

Citește și: Apel urgent pentru salvarea a patru cățeluși, găsiți pe marginea unui drum din Alba Iulia: Asociația “Prietenii lui Azor” cere sprijinul comunității

Mesele, frumos decorate de către copii, au fost încărcate cu aperitive, sarmale, plăcinte, cozonaci, gogoși sau dulciuri de casă. Elevii au prezentat în fața juriului mâncărurile expuse, rețetele și ingredientele folosite pentru prepararea acestora.

Proiectul a avut ca scop promovarea valorilor tradiționale, autentice, formarea unor atitudini moral-creștine, a unor comportamente dezirabile, fiind totodată o modalitate de petrecere a timpului liber, de relaţionare şi socializare a copiilor într-un mediu organizat. Au mai fost implicate în acest proiect și doamnele profesoare Mocanu Anca și Medrea Simona.

Activitatea a avut și un rol deosebit de important, deoarece copiii au învățat ce înseamnă Lăsatul Secului, ce tradiții se respectă în popor și ce semnificație are Postul Crăciunului pentru menținerea sănătății și pentru viața spirituală, despre rolul alimentelor în menținerea unei vieți sănătoase și au fost sfătuiți să facă alegeri conștiente în ceea ce privește produsele pe care le consumă.

Citește și: FOTO O pisică sălbatică a fost surprinsă în Parcul Național Retezat. E un exemplar rar întâlnit

De asemenea, li s-au reamintit normele de conduită și bunele maniere de care trebuie să dea dovadă în timpul mesei, aceștia având ocazia să le exerseze în cadrul acestui eveniment. La final, elevii au gustat din preparatele culinare pregătite și au învățat că unele dintre acestea ar trebui înlocuite în perioada postului cu produse de origine vegetală, care sunt necesare unei alimentații sănătoase și echilibrate.

Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de elevii implicați în proiect și a cuprins momente muzicale și umoristice.”, au scris reprezentanții școlii pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut