luni, iulie 15, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFamilie de vârstnici din Alba Iulia, înșelată prin metoda „accidentul”. Au dat...

Familie de vârstnici din Alba Iulia, înșelată prin metoda „accidentul”. Au dat 20.000 lei și 30 grame de aur unei persoane care purta mască

Date:

Știri relevante

spot_img

Familie de vârstnici din Alba Iulia, înșelată prin metoda „accidentul”. Au dat 20.000 lei și 30 grame de aur unei persoane care purta mască.

O înșelăciune prin metoda „accidentul” a fost înregistrată, în această după amiază, la Alba Iulia. Escrocii au încercat să păgubească și o persoană din Sebeș, dar aceasta nu a dat crezare celor transmise la telefon.

Familie de vârstnici din Alba Iulia, înșelată prin metoda „accidentul”. Au dat 20.000 lei și 30 grame de aur unei persoane care purta mască

Inspectoratul de poliție Județean Alba readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

În după amiaza zilei de azi, 7 aprilie, la Poliția Municipiului Alba Iulia a fost semnalată o faptă de înșelăciune, prin metoda „accidentul”.

Citește și: Doliu în Țara Moților! Preotul Viorel Trifa s-a stins din viață: a fost discipolul lui Arsenie Boca

O familie de vârstnici a fost contactată telefonic, de către o persoană necunoscută care, după ce și-a atribuit calitatea de medic, le-au spus că fiica lor ar fi fost implicată într-un accident și trebuie să fie supusă unei intervenții chirurgicale în cadrul căreia îi va fi montată o proteză, iar aceasta costă 70.000 de lei.

Din nefericire, cei doi vârstnici au crezut ce li s-a spus, iar la ușa lor s-a prezentat o persoană care purta o mască chirurgicală, căreia i-a dat suma de 20.000 de lei, 1.000 de euro și 30 de grame de aur.

Escrocii au sunat și o persoană din Sebeș, care însă nu a dat crezare celor transmise și a anunțat poliția.

Pentru a evita să deveniți victime ale escrocilor, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs respectivei solicitări, în ciuda reacției emoționale de moment.

Citește și: O bombă de calibru 30 mm a fost descoperită în Sebeș, pe o stradă unde se derulează lucrări. A intervenit o echipă pirotehnică a ISU Alba

Nu trimiteți și nu dați bani unor necunoscuți, în speranța că îi veți ajuta pe cei dragi și nu dați crezare imediat unor „povesti” anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială ci sunați la poliție, pe numărul de urgență 112 sau adresați-vă, imediat, celei mai apropiate unități de poliție.

Stimați cetățeni, vorbiți cu părinții dumneavoastră și învățați-i să se ferească de escroci!

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut