duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFlorin Piersic, în stare gravă! Proteza de la genunchi și stimulatorul cardiac,...

Florin Piersic, în stare gravă! Proteza de la genunchi și stimulatorul cardiac, focare de infecție: „Contagiune generalizată în sânge”

Date:

Știri relevante

spot_img

Actorul Florin Piersic, care a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a suferit de septicemie. Atât proteza la genunchi, cât și stimulatorul cardiac trebuiau îndepărtate de urgență deoarece reprezentau adevărate focare de infecție.

Florin Piersic, care a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a suferit de septicemie.

Florin Piersic, în stare gravă!

Horia Roșianu, doctor la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a spus presei că atât proteza la genunchi, cât și și stimulatorul cardiac trebuiau îndepărtate, deoarece erau focare de infecție.

„Situaţia era a unui pacient cu septicemie, cu o infecţie generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularităţi, şi anume două zone protetice: proteză de genunchi şi material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. 

Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în faţa unei infecţii severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică.

Citește și: FOTO Viitură puternică în Alba și Sibiu! Trei trenuri de călători au fost oprite în Valea Lungă și Copșa Mică

Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a declarat Horia Roşianu, doctor la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă.

”În noaptea de vineri spre sâmbătă, ne-am întors în ţară ca familie, sâmbătă dimineaţa, împreună cu domnul manager, împreună cu domnul doctor Ştef, şeful terapiei intensive, împreună cu un coleg ortoped de la Spitalul Militar şi cu alţi colegi din cardiologie, făcând o şedinţă de lucru multidisciplinară, i-am făcut o vizită amănunţită domnului Florin Piersic şi concluzia noastră a fost foarte clară trebuie îndepărtate focarele secundare de infecţie, proteza de genunchi şi / sau sondele şi stimulatorul cardiac.

Ambele ar trebui îndepărtate ca să poţi rezolva problema infecţiei septicenice”, a explicat doctorul de la Institutul Inimii.

Florin Piersic a fost transferat la București

Deși medicii din Cluj au spus că starea de sănătate a actorului este bună, după operația pentru extragerea sondelor de stimulare și îndepărtarea stimulatorului cardiac, Florin Piersic a fost transferat la București la Institutul Matei Balș.

Florin Piersic a fost internat după ce i s-a făcut rău, la sfârșitul lunii aprilie, după un spectacol. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut