joi, februarie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăFOTO 68 de artefacte din colecția Muzeului Național al Unirii Alba Iulia,...

FOTO 68 de artefacte din colecția Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, prezentate la expoziția “Dacia. L’ultima frontiera della romanità” din Roma

Date:

Știri relevante

spot_img

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia se alătură unei expoziții de amploare în Roma, Italia, prezentând 68 de artefacte valoroase din colecția sa. Expoziția intitulată “Dacia. L’ultima frontiera della romanità” marchează aniversări importante pentru relația dintre România și Italia și oferă publicului o incursiune fascinantă în istoria civilizațiilor geților, dacilor și romanilor.

Cu o colecție impresionantă de artefacte, Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia se alătură unei expoziții de prestigiu la Muzeul Național Roman din Roma, Italia.

68 de artefacte din colecția Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, prezentate la expoziția “Dacia. L’ultima frontiera della romanità”

Această expoziție de anvergură, intitulată “Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, aduce în prim-plan moștenirea culturală și istorică a civilizațiilor antice.

Evenimentul este deschis până în aprilie 2024, prezintând aproximativ 1000 de artefacte din 47 de muzee.

“Muzeul Național al Unirii Alba Iulia participă la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, la Muzeul Național Roman din Roma, Italia. Cu cele 68 de piese din colecția noastră, este unul dintre muzeele cu cele mai multe artefacte din această expoziție.

Evenimentul marchează o dublă aniversare pentru relația bilaterală româno-italiană: 15 ani de la semnarea parteneriatului strategic consolidat între România și Italia și 150 de ani de la înființarea primei agenții diplomatice a României în Italia.

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia participă la expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, la Muzeul Național Roman din Roma, Italia – Foto: Facebook/Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Expoziția prezintă circa 1000 de artefacte din colecțiile a 47 de muzee.

Citește și: România, din nou în top! Doi dansatori au urcat pe podium la Campionatul Mondial de Dans Sportiv. Au încântat juriul

Expoziția, care beneficiază de o punere în scenă cu totul specială, este cel mai mare și valoros proiect expozițional din ultimii 25 de ani dedicat civilizației geților și dacilor, celei romane precum și civilizațiilor primilor migratori în spațiul de la nord de Dunăre, în perioada cuprinsă între sec. VII a.Chr. și sfârșitul sec. VII p.Chr.

Versiuni ale expoziției au mai fost prezentate la Madrid (în 2021) și la București (în 2022), având foarte mare succes la public. Expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità” va fi deschisă la Muzeul Național Roman din Roma, până în aprilie 2024.”, au scris reprezentanții Muzeului Național al Unirii Alba Iulia pe pagina de Facebook.

Afișul evenimentului – Foto: Facebook/Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut