miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiFOTO Ce priveliște! Cele mai înalte vârfuri montane din România, vizibile din...

FOTO Ce priveliște! Cele mai înalte vârfuri montane din România, vizibile din Alba Iulia

Date:

Știri relevante

spot_img

Cele mai înalte vârfuri din Munții Carpați – Moldoveanu, Negoiu și Viștea Mare – au fost vizibile cu ochiul liber din Alba Iulia, oferind o priveliște spectaculoasă.

Priveliște excepțională din Alba Iulia asupra celor mai înalte trei vârfuri din Carpații românești – Moldoveanu, Negoiu și Viștea Mare, fiecare depășind 2500 de metri.

Cele trei vârfuri, Moldoveanu, având o altitudine de 2544 de metri, Negoiu cu 2535 de metri și Viștea Mare de 2527 de metri, au putut fi observate cu ochiul liber.

Cele mai înalte vârfuri montane din România, vizibile din Alba Iulia

Cu toate acestea, în decorul acestei priveliști fascinante, a putut fi observat și vârful Vânătoarea/Vânătarea lui Buteanu, care este situat la 2507 metri altitudine și se numără printre cele 13 vârfuri din România care depășesc 2500 de metri înălțime.

Citește și: Peștera din Munții Apuseni cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa. Îi adăpostește și pe Solomonari, stăpânii norilor

Un aspect interesant este accesibilitatea acestui vârf.

În comparație cu celelalte vârfuri, Vânătoarea/Vânătarea lui Buteanu este considerat cel mai ușor de atins, mai ales în timpul verii.

Vârful Vânătoarea/Vânătarea lui Buteanu “este cel mai ușor accesibil dintre vârfurile de peste 2500 m din România. Bineînțeles este ușor accesibil vara.

Iarna accesul pe el este condiționat de experiența în abordarea traseelor alpine, de echipamentul tehnic și starea zăpezii și a vremii.”, precizează un iubitor al muntelui pe o pagină de socializare.

Citește și: Pasul Vâlcan, drumul milenar care leagă Transilvania de Oltenia. A fost străbătut de Mihai Viteazul

Pe lângă vârfurile menționate, au putut fi observate și alte vârfuri impresionante din Munții Carpați, printre care se numără: Vf. Gălășescu Mare, Vf. Buteanu, Vf. Laița, Vf. Șerbota, Vf. Ciortea și altele.

Cele mai înalte vârfuri montane din România, vizibile din Alba Iulia – Foto: Facebook/ Morar Daniel
Cele mai înalte vârfuri din Munții Carpați au fost vizibile cu ochiul liber din Alba Iulia – Foto: Facebook/Morar Daniel
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut