miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiFOTO Cheile Râmețului, locul unde natura își arată adevărata frumusețe. Peisaje desprinse...

FOTO Cheile Râmețului, locul unde natura își arată adevărata frumusețe. Peisaje desprinse din povești în Munții Apuseni

Date:

Știri relevante

spot_img

Cu peisaje ce îți taie respirația, Cheile Râmețului reprezintă o capodoperă a naturii. Aflată în partea sud-estică a Munților Apuseni, rezervația naturală ascunde pe timpul iernii un adevărat univers carstic.

Cheile Râmețului alcătuiesc o arie protejată de interes național (rezervație naturală complexă) și sunt situate în estul Munților Trascău (în partea sud-estică a Munţilor Apuseni, dominând valea Mureşului în aval de confluenţa cu Arieşul și nu depăşesc 1400 metri).

Cheile Râmețului, locul unde natura își arată adevărata frumusețe

Rezervația naturală Cheile Râmețului are suprafața de 40 ha și reprezintă două masive săpate în calcare mezozoice jurasice (marne, gresii conglomerate, bazalte), o zonă de chei, cu multe forme carstice (doline, turnuri, peșteri, masive de grohotișuri, turnuri, creste), înconjurate de păduri, pajiști și fănețe.

Este un peisaj pitoresc și foarte puțin modificat de om, modelat în calcare, care conservă o serie de plante rare.

Citește și: Echinocțiul de toamnă 2023: Astăzi ziua scade treptat, iar noaptea devine mai lungă. Când intră România în ora de iarnă

Accesul spre rezervație se face pe DJ 750 din Teiuș spre mănăstirea Râmeț sau pe DJ 107 din Aiud până în localitatea Brădești – Comuna Râmeț. Intrarea în chei este foarte dificilă, deoarece pe o distanță de cea. 1 km ele pot fi străbătute numai prin apa râului, potrivit apuseni.info.

Foto: Consiliul Județean Alba
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut