Cum arată purceii albinoși surprinși în primăvară la o hrănitoare: „Ne bucurăm să vedem că au supraviețuit în sălbăticie”, au transmis reprezentanții Romsilva.
În luna iunie postam niște fotografii cu niște mistreți albi, godăcei și adulți, surprinși la o hrănitoare de la Ocolul Silvic Brad din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Hunedoara.
Cum arată purceii albinoși surprinși în primăvară la o hrănitoare: „Ne bucurăm să vedem că au supraviețuit în sălbăticie”
Patru luni mai târziu, ne bucurăm să vedem, la aceeași hrănitoare, că purceii albinoşi au supravieţuit în sălbăticie, au crescut şi sunt sănătoşi. În imagini îi puteți observa atunci și acum.
Culoarea albă poate fi datorată unei tulburări genetice (albinism) care provoacă lipsa totală sau parţială a pigmentului melanină în piele, păr şi ochi sau hibridărilor cu porcul domestic.
Citește și: FOTO Un cățelus căzut între traversele unui pod de cale ferată, salvat de pompierii din Blaj
Arealul mistreţului în România este larg răspândit, trăind în zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte.
Mistrețul este un animal robust, cu dimensiuni de circa 1,5 metri lungime, 1 metru înălțime la greabăn şi 200 kilograme în greutate.
Scroafele de mistreț fată anual între 4 și 6 purcei pe care îi alăptează până la vărsta de 3 – 4 luni, femelele fiind foarte protective cu puii lor.
Femelele trăiesc în cârduri împreună cu purceii şi godacii, fiind conduse de scroafele cele mai bătrâne, numite şi „scroafe conducătoare”. Masculii tineri sunt acceptaţi în cârduri până la vârsta de un an, iar cei maturi sunt solitari.
️Direcția Silvică Hunedoara este una din cele 41 de unități de la nivel teritorial din cadrul Romsilva și administrează, prin cele 11 ocoale silvice din subordine, circa 149.500 hectare de fond forestier.