duminică, iunie 16, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Două școli și două licee din Alba Iulia beneficiază de energie...

FOTO Două școli și două licee din Alba Iulia beneficiază de energie din surse regenerabile. Au fost montate panouri solare

Date:

Știri relevante

spot_img

Două școli și două licee din Alba Iulia beneficiază de energie din surse regenerabile. Au fost montate panouri solare. Primăria Municipiului Alba Iulia se află și ea printre beneficiari.

„Investiția într-un parc fotovoltaic modern și instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri publice esențiale reflectă viziunea noastră de a transforma orașul într-un model de eficiență energetică și reducere a impactului asupra mediului, dar și asupra bugetului local”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

Două școli și două licee din Alba Iulia beneficiază de energie din surse regenerabile. Au fost montate panouri solare

Prin proiectul de promovare a producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul municipiului Alba Iulia a fost amenajat un parc fotovoltaic și centrale fotovoltaice la nivelul a 5 clădiri publice, după cum urmează:

1. Amenajarea și dotarea unui parc fotovoltaic în zona de centură a municipiului, acoperind 10.000 de metri pătrați. Acest spațiu găzduiește 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550Wp, totalizând o capacitate impresionantă de 777.7 kWp.

Citește și: Eduard Pițu, performanțe de excepție la Olimpiadele Naționale! Elevul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia a luat medalie de aur la matematică

2. Instalarea de panouri fotovoltaice pe clădiri publice – aproape 500 de panouri fotovoltaice au fost montate pe 5 clădirI publice din Alba Iulia:

  • Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan”: 122 de panouri cu o producție de 66,5 kW
  • Colegiul Tehnic „Apulum“: 70 de panouri generând 38,2 kW
  • Școala Gimnazială „Avram Iancu“: 48 de panouri care oferă 26,1 kW
  • Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“: 96 de panouri cu o capacitate de 52,3 kW
  • Sediul Primăriei Alba Iulia: 132 de panouri care produc 71,9 kW

„Costurile investiției -proiectare și execuție lucrări-, au fost de aproape 3,8 milioane de lei, iar impactul acestor inițiative se traduce într-un oraș mai sănătos și un exemplu de urmat în domeniul practicilor energetice sustenabile.

Le mulțumesc partenerilor norvegieni pentru sprijinul lor esențial, care ne permite să facem pași importanți către un viitor verde. Este unul dintre proiectele esențiale pentru viitorul sustenabil al municipiului Alba Iulia, care reflectă angajamentul nostru profund pentru protecția mediului și eficiența energetică”, a conchis primarul municipiului Alba Iulia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut