sâmbătă, decembrie 9, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieFOTO Elevii de la Colegiul Militar din Alba Iulia au început “Școala...

FOTO Elevii de la Colegiul Militar din Alba Iulia au început “Școala altfel” cu instruire în prim ajutor și tehnici de autoapărare. Ce alte activități au avut

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii de la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat startul programului “Școala altfel”. Prima zi a acestei experiențe educative a fost marcată de activități variate care au pus accent pe dezvoltarea abilităților practice și explorarea unor obiective turistice interesante.

Prima zi a programului “Școala altfel” a adus un val de energie și învățare la Colegiul Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Elevii de la Colegiul Militar din Alba Iulia au început “Școala altfel” cu instruire în prim ajutor și tehnici de autoapărare

Elevii s-au implicat într-o serie de activități captivante, care le-au oferit oportunitatea perfectă pentru a combina educația cu aventura.

Citește și: Victorie impresionantă pentru patru elevi de la Colegiul Militar din Alba la Turneul de Streetball de la Sebeș. Pe ce loc s-au clasat

“Școala altfel” la Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia

“Cursuri de prim ajutor, de autoapărare, sau vizite la obiective turistice au fost câteva dintre activitățile pe care elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia le-au desfășurat în prima zi a programului „Școala altfel”.

Pentru că este foarte important să știi să acorzi primul ajutor de bază în caz de urgență, elevii claselor a IX-a B și a IX-a C, alături de profesorii diriginți Maria Teglaș și Cristian Macrai și doamnele profesoare Dorina Trifon, director adjunct și Isabela Sicoe, au participat la o ședință de instruire cu doamna Cecilia Muntean de la Crucea Roșie Română Filiala Alba. Elevii au învățat manevre de prim-ajutor, cum ar fi metode de masaj cardio-respirator sau de intervenție în caz de înec.

La finalul activității elevii au concluzionat faptul că fiecare poate proteja şi salva o viaţă.

Pentru elevii claselor a XII-a A și a XII-a C, ziua de luni a fost dedicată învățării unor tehnici de apărare. Sen-sei Nicolae Tudor și sen-pai Neluțu Pleșa le-au predat elevilor și doamnelor diriginte Simina Dura și Adela Tudor, tehnici simple și eficiente, ușor de învățat, pentru a rămâne în siguranță. Elevii au ascultat indicațiile instructorilor și eu executat cu entuziasm tehnicile predate de către aceștia. Și obiectivele turistice, de patrimoniu, cultură sau artă din țară au fost pe lista elevilor militari.

Elevii au învățat tehnici de autoapărare în cadrul programului “Școala altfel” – Foto: Facebook/Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Citește și: FOTO Săptămâna verde la Teiuș: Peste 100 de puieți de tei au fost plantați de mai mulți elevi și profesori

Elevii claselor a X-a C, a X-a D și a X-a E s-au aflat ieri la Sibiu împreună cu doamnele diriginte Alina Chiorean, Cornelia Bratu și Carmen Roman, unde au vizitat Muzeul Brukenthal, Piața Mare, Biserica Evanghelică și Muzeul Astra. Elevii clasei a XII-a D și-au petrecut ziua alături de doamna dirigintă Laura Ciobanu, în Alba Iulia unde au vizitat cele mai populare obiective turistice ale orașului.

Vizita elevilor la diferite obiective turistice din Sibiu – Foto: Facebook/Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Excursiile cu clasa sunt educative și în același timp plăcute, fiind de un real folos adolescenților. Aceștia nu doar că își lărgesc orizontul ci își întăresc relațiile cu colegii și profesorii.”, au transmis reprezentanții colegiului pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut