miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiFOTO Fenomen spectaculos! Munții Făgăraș, văzuți de pe Muntele Mare din Apuseni,...

FOTO Fenomen spectaculos! Munții Făgăraș, văzuți de pe Muntele Mare din Apuseni, de la peste 350 km: “Iarna poți avea vizibilitate”

Date:

Știri relevante

spot_img

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, un iubitor al muntelui a capturat imagini spectaculoase de pe Muntele Mare din Cluj, dezvăluind o priveliște panoramică uluitoare a celor mai cunoscute masive montane din România.

Fotografiile spectaculoase cu Munții Făgăraș au fost surprinse din județul Cluj. Distanța de la Muntele Mare la Munții Făgăraș, cu mașina, este de 366 de kilometri.

Realizate de pe înălțimile Muntelui Mare situat în Munții Apuseni, aceste cadre redau în mod clar culmile îndepărtate ale Făgărașului. Se pot distinge vârfurile Iezerul Caprei, Arpașul Mare sau chiar zona Cabanei Bâlea.

Fenomen spectaculos!

“Îmi place iarna că poți avea vizibilitate până foarte, foarte departe. Poza de mai jos am făcut-o acum sâmbătă (16 decembrie 2023) de pe Muntele Mare din Cluj.

În poză se vede o parte cunoscută din Munții Făgăraș. Cum vi se pare? Repet, din Cluj”, a scris pasionatul pe pagina de Facebook.

Citește și: Elevii militari au câștigat din nou titlul de campioană județeană la fotbal! S-au calificat în etapa zonală a ONSS

Fotografiile realizate de pe Muntele Mare, situat la granița dintre județele Cluj și Alba, oferă o priveliște unică asupra celor mai mari masive montane din România.

“Dacă am tot pus poze cu masivul Făgăraș, am zis să postez și cu Parângul și Retezatul, văzuți și fotografiați de pe Muntele Mare de la granița dintre Cluj și Alba”, a mai precizat acesta.

Munții Parâng

Pietrele Cântătoare în prim plan, iar în stânga în plan îndepărtat, Parângul Mare – Foto: Facebook/Aventura în România

Munții Parâng, cei mai stâncoși din regiunea dintre Jiu, Strei și Olt, înalți până la 2519 metri, domină peisajul din Gorj și Vâlcea, asemănându-se cetăților naturale din Retezat.

Citește și: Lucian Mureșan, al treilea cardinal român, sărbătorește 59 de ani de la hirotonirea sa în preoție: “Întru mulți ani, Stăpâne!”

Aici se găsesc vârfuri impresionante precum Cârja, Mândra, Stoienița, Setea Mare și Mohorul, împreună cu lacuri glaciare precum Roșiile, Câlcescu, Mija și Lacul Verde.

Tot în Munții Parâng s-au format și râurile Lotru, Gilort și Jiul de Est.

De asemenea, printre bogățiile masivului se regăsesc pădurile dese, vegetația diversă și o varietate largă de faună.

Munții Făgăraș sau “Alpii României”

Parte din Munții Făgăraș – Foto: Facebook/Aventura în România

Munții Făgăraș, supranumiți și “Alpii României”, impresionează prin frumusețea lor pură. Situați în Carpații Meridionali, acești munți se întind pe o lungime de 70 km și o lățime de 40 km, ocupând aproximativ 2000 km².

Sunt considerați cel mai mare și puternic masiv alpin din țară.

Acest masiv se prezintă ca un zid de piatră ce coboară către extremități, cu înălțimi de peste 2000 m. Aici se află vârfuri însemnate, precum Vârful Moldoveanu (2544 m – cel mai înalt din România), Vârful Negoiu (2535 m), Vârful Vistea Mare (2527 m), Vârful Lespezi (2522 m) și Vârful Vânătoarea lui Buteanu (2507 m).

Citește și: Lucian Mureșan, al treilea cardinal român, sărbătorește 59 de ani de la hirotonirea sa în preoție: “Întru mulți ani, Stăpâne!”

Numeroase trasee de drumeție oferă oportunități pentru a explora aceste vârfuri spectaculoase, oferind panorame magnifice către Transilvania, Transfăgărășan, Barajul Vidraru și numeroasele lacuri glaciare din zonă.

Munții Retezat cu 80 de ochi albaștri

O parte din Masivul Retezat – se văd de la stânga vârfurile Păpușa 2508 m, Peleaga 2509 m și Retezat 2485 m – Foto: Facebook/Aventura în România

Munții Retezat sunt un masiv de o frumusețe și complexitate rar întâlnite în Carpații României.

Situându-se în Carpații Meridionali, înconjoară depresiunile Petroșani și Hațeg, fiind străjuiți de Râul Mare și Jiul de Vest. Se remarcă prin creste alpine ce depășesc 2000 de metri și relief modelat de două mari glaciații – Riss și Würm.

Vârful principal, Peleaga (2509 m), poate fi atins ușor din Poiana Pelegii, oferind o perspectivă asupra lacului Bucura. Retezatul Mare, format din roci cristaline, se îmbină cu Retezatul Mic, cu relief dezvoltat în mase importante de calcare.

Citește și: Pompierii voluntari din Teiuș au luat locul lui Moș Crăciun pentru câțiva copii nevoiași: Au asigurat lemne de foc și le-au adus cadouri

Este cunoscut pentru cele peste 80 de lacuri și tăuri albastre, de aici și denumirea de “munții cu 80 de ochi albaștri”, inclusiv lacurile Bucura și Zănoaga, cele peste 20 de vârfuri înalte de peste 2000 de metri și varietatea de reliefuri glaciale și calcaroase.

Este un loc bogat în legende și povești, fascinant prin miturile și peisajele sale unice.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Pe unde ati mers de la Muntele Mare la Făgăraș de ati facut 366 km?
    In linie dreaptă, google earth zice ca este o distanță de aproximativ 155 km. Vă rog să nu mai exagerați, asta strică si alterează frumusețea știrii.

    • Bună seara. Citiți, vă rugăm, articolul. Sunt 366 km cu mașina din locul unde a fost realizată fotografia până la Munții Făgăraș, nu în linie dreaptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut