vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleFOTO Imagini de poveste surprinse într-o pădure din Sohodol: Mai multe căprioare...

FOTO Imagini de poveste surprinse într-o pădure din Sohodol: Mai multe căprioare au ieșit la joacă prin zăpadă

Date:

Știri relevante

spot_img

Într-o pădure acoperită de zăpadă din județul Alba, câteva căprioare au fost surprinse “la joacă” prin nămeți. Imaginile postate pe rețeaua de socializare Facebook au stârnit numeroase reacții de admirație.

Cele trei căprioare surprinse în inima unei păduri din comuna Sohodol, județul Alba, au devenit subiectul unei postări care a captat privirile și inimile a peste 400 de iubitori ai naturii.

Imagini de poveste, surprinse într-o pădure din Sohodol

Cu o sensibilitate aparte, autoarea postării a împărtășit bucuria întâlnirii cu aceste creaturi blânde: “De mult timp îmi doream să pot să le fotografiez… erau așa de blânde și mă bucur că am reușit!”

Răspunsurile comunității au fost pline de admirație: “Foarte frumoase!”, “Bine că mai există!” sau “Sunt superbe…cu multă gingășie”, au scris câțiva dintre internauți pe Facebook.

Citește și: VIDEO Primul Aqua Park din județul Alba va fi construit la Ocna Mureș. Cum va arăta noua investiție

Ce este căprioara?

Căprioara, cu numele științific Capreolus capreolus, este un mamifer rumegător aparținând familiei Cervidae.

Aceasta prezintă un dimorfism sexual pronunțat, unde masculul, numit căprior, este mai mare și posedă coarne, având o greutate între 20 și 30 kg, în timp ce femela este mai mică și nu are coarne, cântărind în jur de 30 kg.

Aceste animale, cunoscute pentru longevitatea lor de aproximativ 12-15 ani, au o înălțime de 80 cm și o lungime a corpului de până la 130 cm. Desigur, în condiții bune, masculul poate ajunge chiar și la 50 kg.

Cu ce se hrănesc?

Căprioarele sunt animale exclusiv erbivore, consumând aproape orice material vegetal disponibil, inclusiv ace de conifere, în situații de resurse de hrană limitate. Cu toate acestea, preferă alimentele moi, bogate în energie și cele care conțin multă apă.

În sezonul toamnei, preferă semințele și fructele cu valoare energetică ridicată.

Deoarece hrana ierbivoră și resursele de hrană limitate din mediul lor natural pot determina căprioarele să caute hrană în culturile agricole sau livezi, acestea se hrănesc cu recoltele de semințe, frunze, fructe și chiar scoarță de copac.

Capacitatea mică a stomacului și procesul rapid de digestie necesită căprioarele să se hrănească frecvent, de la cinci la unsprezece mese pe zi.

Citește și: Primăria vrea să construiască un parc fotovoltaic la Alba Iulia. Investiția va costa peste 22 milioane de lei

Foto: Facebook/Maria Apostul

Unde trăiesc?

Aceste animale trăiesc în mare parte pe continentului european și în Asia Mică, preferând zonele împădurite și bogate în vegetație, inclusiv pădurile subcarpatice din România.

Totuși, presiunea umană asupra habitatului lor natural a dus la fragmentarea și reducerea arealului acestora.

Fiind cunoscute pentru grația și gingășia lor, căprioarele sunt considerate o adevărată frumusețe în fauna din România.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut