sâmbătă, mai 18, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleAnimaleFOTO Imagini inedite cu un cocoș de munte în Munții Apuseni! A...

FOTO Imagini inedite cu un cocoș de munte în Munții Apuseni! A ieșit la împerechere

Date:

Știri relevante

spot_img

Imagini extraordinare cu rotitul cocoșului de munte în pădurile Parcului Natural Apuseni. Este unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale.

Un cocoș de munte a fost surprins de fotograful Florin Coraș în timp ce făcea dansul de împerechere în pădurile din Munții Apuseni.

Imagini inedite cu un cocoș de munte în Munții Apuseni!

Rotitul cocoșului de munte, unul dintre cele mai spectaculoase ritualuri nupțiale, are loc în lunile aprilie și mai, în funcție de climă și altitudine, în perioada de împerechere.

Dansul nupțial cuprinde un ansamblu unic de mișcări și sunete, pentru a atrage femelele și a se impune în fața masculilor rivali.

Citește și: Povestea fabuloasă a lui Dumitru Fărcaș: A minţit că ştie să cânte la taragot şi a învăţat în 7 zile. Maria Tănase l-a adorat

Cocoșii de munte cântă și se rotesc în vetrele lor, își desfac cozile în formă de evantai și fac salturi de până la 3 metri.

Cocoșul de munte, Tetrao urogallus, este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate, dar care au şi luminişuri.

Lungimea corpului este de până la 90 de centimetri, iar anvergura aripilor este de până la 125 cm. Cocoșul de munte poate fi recunoscut după talia mare, gâtul şi coada lungi şi penajul închis.

Citește și: Andra Cojocaru, liberoul echipei Volei Alba Blaj, împlinește 22 de ani. Sportiva a câștigat campionatul cu formația din „Mica Romă”

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturală protejată de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) și 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații și monumente ale naturii) incluse în Parcul Natural Apuseni.

Cocoș de munte în Munții Apuseni – Foto: Florin Coraș/ Facebook
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut