luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO ISU Alba a găzduit a treia ediție a cursului Incident Command...

FOTO ISU Alba a găzduit a treia ediție a cursului Incident Command System: Pregătire intensivă pentru ofițerii pompieri

Date:

Știri relevante

spot_img

ISU Alba a găzduit a treia serie a cursului Incident Command System, unde 25 de ofițeri pompieri și-au consolidat cunoștințele în conducerea intervențiilor de urgență. Cursul a inclus sesiuni de pregătire teoretică și practică, precum exerciții în realitate virtuală și în teren, simulând scenarii reale.

O nouă etapă de pregătire și consolidare a abilităților ofițerilor pompieri a avut loc la ISU Alba, care a găzduit a treia serie a cursului Incident Command System.

Această inițiativă a reunit 25 de ofițeri într-un program intensiv, concentrat pe dezvoltarea capacităților de conducere în intervenții de urgență.

ISU Alba a găzduit a treia ediție a cursului Incident Command System

“ISU Alba a găzduit în această săptămână, a treia seria a cursului Incident Command System.

25 de ofițeri pompieri din comanda subunităților de intervenție și din centrele operaționale si-au consolidat cunoștințele în activitatea de conducere a intervenției în primele etape.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul sesiuni de pregătire au fost organizate două exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR) și două exerciții în teren, simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Citește și: FOTO Colegiul Militar din Alba Iulia se pregătește intens pentru parada militară de Ziua Națională a României: Peste 90 de elevi vor defila

Programul de formare Incident Command System se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-202, iar în cadrul acestui proiect proiect au căpătat noi cunoștințe 150 de ofițeri Pompieri pe parcursul a 6 serii ce au avut loc la Alba Iulia și Cluj Napoca.”, au transmis reprezentanții ISU Alba pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut