miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Magia colindelor a adunat peste 500 de oameni la concertul “Îmbucură-te,...

FOTO Magia colindelor a adunat peste 500 de oameni la concertul “Îmbucură-te, om bun!”, organizat de ASCOR Alba Iulia la Casa de Cultură a Sindicatelor

Date:

Știri relevante

spot_img

Concertul de colinde intitulat „Îmbucură-te, om bun!”, organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, a adunat o impresionantă audiență de peste 500 de persoane. Evenimentul s-a desfășurat sub binecuvântarea Părintelui Irineu.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia a fost gazda unui eveniment impresionant: primul concert de colinde „Îmbucură-te, om bun!” organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR).

Magia colindelor a adunat peste 500 de oameni la concertul “Îmbucură-te, om bun!”

Peste 500 de entuziaști ai colindelor s-au adunat pentru a celebra și a se bucura de tradițiile autentice românești.

“Concertul de colinde „Îmbucură-te, om bun!”, organizat la Alba Iulia în prezența a peste 500 de persoane

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, ASCOR Alba Iulia a organizat miercuri, 6 decembrie 2023, de la ora 19.00, prima ediție a concertului de colinde tradiționale „Îmbucură-te, om bun!”.

Citește și: Mai mulți preoți și enoriași din Sebeș au donat sânge la Centrul de Transfuzie din Alba. Gest umanitar pentru cei aflați în suferință

Evenimentul a fost găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și a reunit participarea a peste 500 de persoane, sala dovedindu-se a fi neîncăpătoare pentru numerosul public albaiulian.

Foto: Ionuț Văidean

Astfel, amintim prezența părintelui prof. univ. dr. habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, și a domnului Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia. În deschiderea concertului, Ioana Șofîlcă, președintele Organizației Tinerilor din Sibiu (OTS) și, totodată, moderatorul evenimentului, a realizat o scurtă prezentare a tradiției colindului în spațiul transilvănean.

Apoi, a urcat pe scenă Grupul Organizației Tinerilor din Sibiu care a interpretat un deosebit buchet de colinde prin intermediul cărora a prezentat o parte din bogăția tezaurului țăranului român. Totodată, tinerii au adus în atenția celor prezenți crâmpeie de spiritualitate provenind din fondul arhaic.

În continuare, au concertat membrii ASCOR Alba Iulia, coordonați de către părintele arhid. lect. univ. dr. Răzvan Brudiu, tinerii Ansamblului de muzică tradițională românească al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, aflați sub coordonarea prof. Teodora (Zărnescu) Craiu, și Grupul Organizației Tinerilor de pe Valea Sebeșului. Nu în ultimul rând, publicul albaiulian prezent s-a bucurat de un recital de colinde oferit de îndrăgita interpretă de muzică populară Oana Bozga-Pintea.

La finalul concertului, a luat cuvântul părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Sfinția sa a adresat mulțumiri speciale tuturor cetelor care, prin colindul tradițional, au vestit bucuria Nașterii Mântuitorului.

Citește și: Cine sunt favoriții pentru alegerile prezidențiale din 2024? Ce loc ar obține Șoșoacă

În acord cu semnificația Zilei Naționale a României, sărbătorită în urmă cu șase zile, părintele Oliviu Botoi a evidențiat faptul că, în această seară, colindul nu a răsunat doar pentru cei prezenți, ci și pentru înaintașii noștri care, în urmă cu 105 ani, au înfăptuit Marea Unire la Alba Iulia.

În încheiere, toți cei de față, dimpreună cu cetele de colindători, au interpretat la unison colindul „O, ce veste minunată”.”, au scris reprezentanții ASCOR Alba Iulia pe pagina de Facebook.

Foto: Ionuț Văidean
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut